Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 5. 2017,
9.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

SP v hokeju 2017 Gašper Krošelj risi slovenska hokejska reprezentanca Pariz Kanada

Ponedeljek, 8. 5. 2017, 9.59

6 let, 7 mesecev

Vratarski pogled

Gašper Krošelj: Bil sem potrt in poskušal popraviti vtis

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
slovenska hokejska reprezentanca Gašper Krošelj | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"To so tekme, ki si jih zapomniš za vse življenje. Še nikoli nisem igral proti toliko NHL-ovcem. Že po prvi tretjini sem bil zelo utrujen. Ni bilo lahko, a lahko rečem, da kljub toliko prejetim zadetkom ostajam samozavesten," je po nedeljskem porazu Slovenije proti Kanadi (2:7) dejal vratar Gašper Krošelj.

poročevalka | Foto:

Ko so slovenski hokejisti v nedeljo po poslušanju kanadske himne odkorakali z ledene ploskve proti slačilnici v večnamenski pariški dvorani Bercy, je bil najbolj vidno utrujen čuvaj mreže Gašper Krošelj. Kako tudi ne, ko pa je moral biti na obračunu s Kanadčani vsako sekundo na preži, saj je velik del dogajanja potekal pred njegovim golom. Spopadel se je z 51 streli, prejel sedem zadetkov, ob vsaj dveh pa so imeli svetovni prvaki precej sreče.

Še s svežimi vtisi in povsem premočen je v mešani coni pripovedoval: "To je tekma, ki si jo zapomniš za vse življenje. Še nikoli nisem igral proti toliko igralcem lige NHL. Vsi smo poskušali dati vse od sebe in se prikazati v najboljši luči. Zmanjkalo nam je malo sreče. V golu sem bil, ker sem želel popraviti vtis s prve tekme. Manjka mi sreča in ploščki padajo notri, čeprav nisem nič kriv, ampak počutil sem se v redu. Bil sem v formi, tudi proti Švici sem bil v formi (sobotna tekma, op. a.)."



Hitra kanonada Švicarjev ga je potrla

Slovenski junak zadnjega svetovnega prvenstva in olimpijskih kvalifikacij je bil zadnje čase vselej prvi vratar. Priložnost za igranje je dobil tudi na uvodni tekmi s Švico in nastop sklenil že po 20 minutah, ko so za njegovim hrbtom končali štirje ploščki, rezultat pa je bil 4:0. "Po tekmi s Švico sem bil potrt, želel sem popraviti vtis. Ni bilo lahko, saj so Kanadčani napadali tudi ob vodstvu s 6:1." | Foto: Vid Ponikvar "Po tekmi s Švico sem bil potrt, želel sem popraviti vtis. Ni bilo lahko, saj so Kanadčani napadali tudi ob vodstvu s 6:1." Foto: Vid Ponikvar

"Seveda sem bil potrt, saj je bila tekma s Švico zelo pomembna, kar smo govorili že ves mesec. Zadnja leta smo se tudi mi dvignili, šli navzgor, tako da lahko rečemo, da je Švica za nas pomembna tekma. Hitro sem dobil štiri gole, na nas so prileteli zelo močno, tako kot Kanadčani. Ni bilo lahko, a proti Kanadi smo igrali bolje. So pa Kanadčani napadali vso tekmo, ni bilo pomembno, da so vodili že 6:1. Lahko pohvalim vse soigralce, ker so se bojevali do konca tekme," je dejal 30-letni vratar in se dotaknil še slovenske igre.

Risi so se s Kanadčani spustili v boj brez razmišljanja, da bi se le branili, česar je bila reprezentanca vajena pred leti. "To je zdaj razlika. Mi že lahko igramo proti velikim ekipam. Včasih bi igrali le bunker, nabijali ploščke iz svoje tretjine in bili morda po rezultatu bližje. Ko poskušaš proti njim igrati hokej, pa so stvari odprte in morda pade tudi kakšen zadetek več v tvoj gol."

Krošljeva obramba je bila izbrana med najboljše tri nedeljskega dne:

Ostaja samozavesten

Naša reprezentanca ima v ponedeljek prost dan, ki ga bo izkoristila predvsem za počitek. Dopoldne je predviden trening. Naslednja tekma jo čaka v torek ob 16.15, ko se bo zoperstavila Norvežanom, proti katerim bi bila zmaga v boju za obstanek med elitno druščino še kako zaželena.

Kljub 11 zadetkom, ki jih je prejel v 80 minutah (na tekmi s Švico ga je po prvi tretjini zamenjal Matija Pintarič), poskuša ostati samozavesten. | Foto: Vid Ponikvar Kljub 11 zadetkom, ki jih je prejel v 80 minutah (na tekmi s Švico ga je po prvi tretjini zamenjal Matija Pintarič), poskuša ostati samozavesten. Foto: Vid Ponikvar

Kako se pred nadaljevanjem počuti Krošelj? Kako na njegovo psiho vpliva 11 prejetih zadetkov (iz 66 strelov) v 80 odigranih minutah? "Ni bilo lahko, a ostajam samozavesten. Proti Kanadi vseh sedem zadetkov ni bilo mojih. Po prvi tretjini sem bil zelo utrujen, saj so celotno tretjino igrali pred našim golom. Res je bilo naporno zame, poskušal sem zdržati do konca tekme zbran. Počutje je še vedno dobro."

Ne spreglejte