Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 5. 2017,
22.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Pariz risi slovenska hokejska reprezentanca SP v hokeju 2017 Jan Urbas Jan Muršak

Nedelja, 7. 5. 2017, 22.41

6 let, 6 mesecev

Strelca slovenskih zadetkov proti Kanadi

Jan Urbas: Kanada je pokazala, zakaj je v samem vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Jan Urbas | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Kanadčani so drsalno in fizično zelo močni in mislim, da so nas v teh elementih igre nadigrali. Tudi rezultat na koncu je bil temu primeren," je po porazu Slovenije z 2:7 proti Kanadčanom dejal Jan Urbas.

Slovenska hokejska reprezentanca se je na drugi tekmi svetovnega prvenstva v Parizu zoperstavila aktualnim svetovnim in olimpijskim prvakom Kanadčanom in njeni četi NHL-ovcev priznala premoč z 2:7.

Končni rezultat je dobri dve minuti pred iztekom igralnega časa postavil napadalec Jan Urbas, ki je po porazu športno čestital hokejski velesili: "Pokazalo se je, zakaj je Kanada v zadnjih letih v samem vrhu. Drsalno in fizično so zelo močni in mislim, da so nas v teh elementih igre nadigrali. Na koncu je tudi rezultat temu primeren."

Če si kakovosten, kot je Kanada ...

Drugi slovenski strelec zadetka, kapetan Jan Muršak, je prikimal besedam soigralca: "Še dobro, da nam niso dali več zadetkov kot sedem, saj je njihova ekipa res kakovostna. Mislim, da smo se nekajkrat zelo dobro kosali z njimi, nato pa so prišle določene napake. Če bi tiste odpravili, bi bil zaostanek manjši. Tri zadetke bi, če bi bili malo bolj zbrani oziroma bi imeli malo več sreče, lahko preprečili. A če si kakovosten, imaš tudi malo sreče, kot so je imeli Kanadčani. Ne glede na to srečo, so bili tokrat veliko boljši nasprotniki."

Kanadčani so spet igrali preprosto, tudi ob visokem vodstvu nepopustljivo, veliko so streljali in bili tudi učinkoviti. Pri vsem skupaj so imeli tudi nekaj sreče, saj so dva zadetka dosegli s slovensko pomočjo (odbitkov od Slovencev). "To se zgodi, ko nasprotnik pritiska, kot so oni, takrat se tudi kakšen plošček po sreči odbije v gol. Najbolje je, da pozabimo to tekmo, morda iz nje vzamemo kakšno dobro stvar in se ob prostem jutrišnjem dnevu dobro spočijemo, nato pa pripravimo na Norveško (igrali bodo v torek ob 16.15, op. a.)," je o nesrečnih zadetkih razmišljal Urbas.

Fotogalerija Vida Ponikvarja

Fotogalerija
1 / 52

Sloveniji se vsak pozna

Jana, oba člana drugega napada, sta dala vedeti, da se Sloveniji vsak igralec manj pozna. Za Žigo Panceta je bilo prvenstva konec, še preden se je začelo, Žiga Jeglič pa je dobil dve tekmi prepovedi. To je pomenilo, da je slovenskega selektorja Nika Zupančiča pred nedeljsko tekmo čakalo mešanje peterk.

"Pri nas vsak igralec šteje. Ko izgubimo dva ključna igralca, nam zelo manjkata. Pomešati moramo napade, vse se nam malo podre, ampak zdaj ne iščemo izgovorov. Pance je za nas izgubljen, Jeglič pa bo z nami po naslednji tekmi. Prva peterka bo spet celotna in veliko lažje bo igrati," pravi Muršak, Urbas pa dodaja: "Čeprav položaj ni dober, moramo iz njega potegniti kar se da veliko. Igrati moramo tudi brez njiju in pokazati, da ju znamo kolikor toliko dobro nadomestiti.

"Verjamem, da so vsi zelo dehidrirani. Treba se bo spočiti in regenerirati, tako da bo dan počitka prišel zelo prav," pred ponedeljkovim prostim dnem pravi Jan Muršak. Spet bo na delu v torek ob 16.15, ko se bodo pomerili z Norvežani. | Foto: Vid Ponikvar "Verjamem, da so vsi zelo dehidrirani. Treba se bo spočiti in regenerirati, tako da bo dan počitka prišel zelo prav," pred ponedeljkovim prostim dnem pravi Jan Muršak. Spet bo na delu v torek ob 16.15, ko se bodo pomerili z Norvežani. Foto: Vid Ponikvar

Dan počitka bo prišel še kako prav

Slovenija bo imela v ponedeljek prost dan. Kako ga bo preživela in ali bodo vsi fantje na dopoldanskem treningu, selektor po tekmi še ni vedel. Bo pa ključno, da se bodo risi dodobra spočili. V torek jih namreč čaka izjemno pomembna tekma v boju za obstanek. Proti Norvežanom bi bila zmaga nadvse zaželena, sploh po tem, ko so Francozi, ki spadajo med reprezentance v boju za obstanek, zanesljivo premagali favorizirane Fince.

"Osebno sem kar utrujen, v dvorani je zelo vroče, zelo se potiš, rokavice se sploh ne posušijo, teče iz tebe … Verjamem, da so vsi zelo dehidrirani. Treba se bo spočiti in regenerirati, tako da bo dan počitka prišel zelo prav," pravi hitri Štajerec, ki je po začetnih težavah z ledom zdaj z njim bolj zadovoljen: "Ko smo imeli tu prvi trening (pretekli četrtek, op. a.), je bil res zelo slab, zdaj, ko smo igrali prvi tekmi dneva, pa je bila ledena ploskev kar dobra. Plošček sicer ne drsi kot ponavadi, a nad ledeno ploskvijo se ne smemo pritoževati."

 

Ne spreglejte