Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 10. 2017,
8.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Gaber Glavič Andrej Brodnik HDD Jesenice HK Olimpija Alpska liga državno prvenstvo

Četrtek, 26. 10. 2017, 8.30

6 let, 6 mesecev

Trenerski pogled po zmagi Jesenic nad Olimpijo s 3:2

Gaber Glavič: Tehtnica je bila bolj ali manj na naši strani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Olimpija vs Jesenice | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Z zmago in tudi igro smo zadovoljni. Mislim, da je bila tehtnica bolj ali manj na naši strani," je po slavju svojih varovancev s 3:2 nad Olimpijo dejal jeseniški trener Gaber Glavič. Manj zadovoljen je bil ljubljanski Andrej Brodnik, a ob tem poskušal ostati pozitiven: "Kljub že nekoliko kratki klopi po vseh izključitvah in poškodbam smo pokazali značaj in to, da lahko igramo tri tretjine dobrega hokeja." Sodniki niso navdušili nobenega.

Tretjič v sezoni sta si iz oči v oči gledala večna tekmeca Olimpija in Jesenice in še tretjič so zmagali železarji. Po slavju v finalu Pokala Slovenije (3:0) in na tekmi Alpske lige pred dobrim tednom v Podmežakli (6:4) so bili v sredo pred dobrimi 2.000 navijači v Tivoliju uspešnejši s 3:2. To je bila že deseta zaporedna zmaga gorenjskega tabora v Alpski ligi.

Na obračunu, na katerem so se tudi zaradi dvomljivih sodniških odločitev v škodo obeh moštev kresale iskre, so Jeseničani povedli že v tretji minuti. V 26. so v razmiku 25 sekund pobegnili na 3:0 in prednost zadržali vse do zadnje tretjine, v kateri so se gostitelji približali na 2:3, a jim kaj več od tesnega poraza ni uspelo iztržiti.

Že drugič zapored sojenje ni bilo na pričakovani ravni

Trener železarjev je opozoril na slabo sojenje. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Trener železarjev je opozoril na slabo sojenje. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kljub pestem, ki so nekajkrat zapele in vsaj malce spomnile na prave večne derbije, pa je ljubitelje najhitrejše ekipne igre zmotil sodniški kriterij, ki je rušil ritem igre. Videti je bilo, da je glavnemu, italijansko-avstrijskemu sodniškemu dvojcu Andrea Benvegniu-Leopold Durchner obračun na trenutke precej uhajal iz rok.

Z nekaterimi odločitvami upravičeno niso bili zadovoljni ne Ljubljančani ne Gorenjci. Hokejisti so v prvih dveh tretjinah eden za drugim obiskovali kazensko klop (nemalokrat s kaznijo 2+2 minuti), priznala ste neregularen jeseniški zadetek, ob koncu, ko so zadeli še četrtič, pa sta se pred tem hitro oglasila in jim preprečila zvišanje vodstva, ob nekaterih prekrških v zadnjem delu pa kazni ni bilo.

A s tem se ne smejo obremenjevati, je po tekmi opozoril trener zmagovite ekipe Gaber Glavič: "Sodniki že drugi derbi zapored niso bili na pričakovani ravni, a oni niso glavni igralci v našem športu. To smo rdeči in zeleni, zato se moramo bolj vrteti okrog nas. Morda se je Olimpija preveč obremenjevala s sojenjem, mi pa smo ostali mirni."

"Olimpiji so se v drugi tretjini pokazali znaki frustracije, poskušali so na drugačen način, morda na nedovoljen obrniti tekmo," meni Glavič. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Olimpiji so se v drugi tretjini pokazali znaki frustracije, poskušali so na drugačen način, morda na nedovoljen obrniti tekmo," meni Glavič. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Olimpijina zadetka plod jeseniških napak

Nekdanji vratar, danes pa trener gorenjskega tabora in čuvajev mreže v reprezentanci je prepričan, da so bili njegovi varovanci večino časa boljši tekmec: "Na derbiju ne glede na rezultat šteje le zmaga. Zadovoljni smo z njo, a tudi s samo igro. Mislim, da je bila tehtnica bolj ali manj na naši strani. Olimpiji so se v drugi tretjini pokazali znaki frustracije, poskušali so na drugačen način, morda na nedovoljen obrniti tekmo. Mislim, da tista dva zadetka, ki so ju dali, nista bila plod njihove igre za preobrat, ampak posledica naših individualnih napak, ki se pač v športu zgodijo."

Pester nabor kazenskih minut

Olimpija si je prislužila 70 kazenskih minut (predčasno sta srečanje končala Andrej Hebar in Uroš Batič), Jeseničani pa 37 (konca tekme na ledu ni dočakal Gašper Glavič).

"Tudi za nas bodo še prišli dobri trenutki na derbijih"

Na eni strani Tivolija se je razlegalo veselje – Jeseničani so se pozneje vrnili na led in še enkrat pozdravili svoje zveste navijače –, na drugem koncu pa razočaranje in bes. Vratar Olimpije Robert Kristan, ki ga privrženci železarjev med tekmo niso pozabili "zbosti", ni bil na voljo za izjave, češ da je že zapustil dvorano. Je pa pred sedmo silo stopil trener Andrej Brodnik, ki se je po krajšem pogovoru z varovanci vrnil na videz bolj umirjen, kot je bil tik po porazu.

"Videli smo, da se da, prišli smo zraven, v takih trenutkih (zaostanek pred zadnjo tretjino z 0:3, op. a.) je treba biti potrpežljiv in se držati načrta. Smo mlada ekipa, ki se uči, večkrat drago plačujemo to šolo," je po porazu dejal trener Olimpije Andrej Brodnik. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Videli smo, da se da, prišli smo zraven, v takih trenutkih (zaostanek pred zadnjo tretjino z 0:3, op. a.) je treba biti potrpežljiv in se držati načrta. Smo mlada ekipa, ki se uči, večkrat drago plačujemo to šolo," je po porazu dejal trener Olimpije Andrej Brodnik. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Verjamemo, da smo izenačeni z Jesenicami, a tekma se nam mora sestaviti, da bodo prišli tudi zadetki. Pokazali smo, tudi ko smo imeli že malo kratko klop po izključitvah in poškodbah, da imamo značaj, še vedno smo verjeli in dokazali, da lahko igramo tri tretjine dobrega hokeja. Videli smo, da se da, prišli smo zraven, v takih trenutkih (zaostanek pred zadnjo tretjino z 0:3, op. a.) je treba biti potrpežljiv in se držati načrta. Smo mlada ekipa, ki se uči, večkrat drago plačujemo to šolo. Tudi za nas bodo še prišli dobri trenutki in rezultati v teh derbijih," je razmišljal mož s trenersko taktirko Olimpije.

Kamere v Tivoliju ne delujejo

Brodnik ni hotel komentirati sojenja, o spornem zadetku iz 26. minute, ki ga je jeseniški napadalec Tadej Čimžar dosegel tako, da je plošček brcnil v gol, je pripomnil le: "Po tekmi je brezpredmetno govoriti o tem, ali je bila brca ali je ni bilo. Tudi na pokalu je bil zadetek, pa ni bil." 47-letnik je ob tem dal vedeti, da sodniki niso imeli možnosti ogleda videoposnetka Čimžarjevega zadetka: "Niso ga imeli, ker videokamere v Tivoliju ne delajo. Sploh ne bi komentiral sodniških odločitev."

Fotogalerija Matica Klanška Veleja

Fotogalerija
1 / 26

Upa, da bodo zanimirali občinstvo

Je bilo preveč kazenskih minut? "Kaj naj rečem, bilo je pač toliko izključitev, nimam kaj reči. To, da je naboj velik, je v redu. Upam, da ga bomo obdržali in z njim tudi zanimirali občinstvo. To nas je podprlo v lepem številu. Upam, da bo tako tudi v prihodnosti," si je zaželel Brodnik.

Na vprašanje, ali upa na boljše sojenje na naslednjem srečanju teh tekmecev, je le pomenljivo pogledal, na to, ali upa, da bodo kamere naslednjič delovale, pa na kratko odvrnil: "Upam".

Jeseničani so po novi zmagi drugi, Olimpija pa je po porazu na četrtem mestu Alpske lige. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jeseničani so po novi zmagi drugi, Olimpija pa je po porazu na četrtem mestu Alpske lige. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zadovoljen s kadrom

Tudi tokrat Brodnik v nasprotju z Glavičem v boj ni pošiljal vseh svojih varovancev, pa čeprav bi Olimpiji svežina ob predčasnem koncu Hebarja in Batiča prišla še kako prav. Nik Sitar in Filip Kuhar sta večino časa delala družbo drugemu vratarju Tilnu Spreitzerju. "Pustimo to, daljša, krajša klop. Imamo klop, ki jo imamo. S tem kadrom smo zadovoljni, upam, da bomo še napredovali. Pomembni sta želja in odločnost."

Moštvi bosta tekme v Alpski ligi nadaljevali v soboto, ko bo Olimpija gostila Neumarkt, Jeseničani pa bodo gostovali pri Gardeni. Naslednji obračun večnih tekmecev bo sredi decembra. 

Ne spreglejte