Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 11. 2022,
21.32

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

državno prvenstvo HK Triglav Kranj HK Olimpija HK LedX Celje HDD Jesenice

Ponedeljek, 21. 11. 2022, 21.32

1 leto, 5 mesecev

Državno hokejsko prvenstvo, polfinale, prvi tekmi

Vratar Kranjčanov preprečil višjo zmago Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
HK Olimpija HK Triglav Kranj | Olimpija je na prvi polfinalni tekmi s 3:1 premagala Kranjčane. | Foto Facebook HK SŽ Olimpija

Olimpija je na prvi polfinalni tekmi s 3:1 premagala Kranjčane.

Foto: Facebook HK SŽ Olimpija

Hokejisti HK SŽ Olimpija so na prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva v Tivoliju upravičili vlogo favorita in lanskega finalnega tekmeca HK Triglav Kranj premagali s 3:1. Višjo zmago je preprečil vratar Kranjčanov Tomaž Trelc, ki je zaustavil skoraj 70 strelov. Že pretekli teden so na prvi polfinalni tekmi zmagali tudi člani HDD Sij Acroni Jesenice, s 4:1 so premagali HK LedX Celje. V finale napreduje ekipa, ki prva zmaga dvakrat.

HK Olimpija : Innsbruck
Sportal Olimpija ne najde recepta za Tirolce, Gradec ugnal prvaka
Mark Sever
Sportal Tako hitrega zaključka kariere si ni predstavljal, a "življenje včasih zavije v drugačno smer" #video

Letošnje državno prvenstvo poteka v drugačni obliki kot zadnja leta. Hokejisti Jesenic in Olimpije, ki igrajo na višjih tekmovalnih ravneh kot preostali, se bitki za domačo zvezdico tokrat priključujejo v polfinalu. 

V današnji tekmi so Ljubljančani po pričakovanjih zmagali, a izid na koncu ni bil tako visok kot v prejšnji sezoni v finalnih tekmah, ko je bilo 7:0 in 10:1. Zasluge za to ima predvsem vratar Kranjčanov Tomaž Trelc, ki je klonil le trikrat, domači pa so na njegova vrata sicer sprožili kar 69 strelov. Razmerje v strelih – 72:12.

Zeleno-beli so igrali v večinoma standardni postavi za ligo ICEHL, v vratih je bil tokrat Žan Us. Domači so prvič premagali Trelca v deveti minuti, ko je bil uspešen Rok Kapel, v nadaljevanju pa so bili v drugem delu uspešni še dvakrat v razmaku dveh minut, ko sta zadela Chris Dodero in Žiga Pance.

Triglav je v zadnji tretjini prišel do znižanja, Miha Ahačič je izkoristil izključitev na domači strani. To pa je bil tudi zadnji zadetek na tekmi, saj so Kranjčani kljub močnemu pritisku domače ekipe v zadnji tretjini zdržali brez prejetega gola.

Moštvo Gabra Glaviča je na prvi tekmi polfinala državnega prvenstva prišlo do zmage. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Moštvo Gabra Glaviča je na prvi tekmi polfinala državnega prvenstva prišlo do zmage. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Jeseničani v drugi tretjini strli Celjane

Železarji so na prvi polfinalni tekmi na domačem ledu palice prekrižali z najboljšo ekipo rednega dela HK LedX Celje, ki jo s trenerskega stolčka vodi Gal Koren. Jeseničani so večino dela opravili v drugi tretjini, ko so dosegli tri gole, v prvem in zadnjem delu pa so bili Celjani dokaj enakovredni. Prvi gol za domače je dosegel Žan Jezovšek v šesti minuti, vse dvome o zmagovalcu pa so železarji razpršili v nadaljevanju. Med 25. in 30. minuto so zadeli trikrat, najprej Andrej Galuškin, potem še David Planko in Gašper Glavič, slednji celo z igralcem nanj na ledu.

A domačim ni uspelo ohraniti mreže nedotaknjene, Urbana Avsenika je pred koncem druge tretjine premagal Jure Sotlar. V zadnji tretjini ni bilo več zadetkov, gostje so imeli še dve priložnosti z igralcem več, a se izid ni spremenil.

V finale bo napredovalo moštvo, ki bo prvo zmagalo dvakrat. Favorita sta večna tekmeca z Jesenic in Ljubljane.

Prvak bo v tej sezoni znan že zelo zgodaj, sredi januarja.

Državno prvenstvo, polfinale, prvi tekmi*

Torek, 15. november
HDD Sij Acroni Jesenice : HK LedX Celje 4:1 (1:0, 3:1, 0:0)

Ponedeljek, 21. november
HK SŽ Olimpija : HK Triglav Kranj 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

* V finale se uvrsti moštvo, ki prvo zmaga dvakrat.

 
HK Olimpija : Asiago
Sportal Olimpija se je po premoru vrnila s porazom
Ne spreglejte