Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 8. 2013,
8.56

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dejan Kontrec Jesenice

Torek, 13. 8. 2013, 8.56

7 let, 12 mesecev

D. Kontrec: Z Reboljem in Kanalcem smo se vedno pogovarjali odkrito

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Potem ko je bilo že drugo leto zapored kar nekaj ugibanja, ali bodo imele Jesenice člansko ekipo, so "železarji" v ponedeljek začeli treninge na Bledu. Konec septembra se vračajo na Jesenice.

Navijači gorenjskega ponosa so zadnji dve leti že vajeni, da morajo prehoditi pot od upanja na vrnitev v ligo EBEL do bridkega razočaranja, ko grozi celo nevarnost, da članske ekipe sploh ne bo. Če so v prejšnji sezoni takšen razplet preprečili nekateri veterani, ki so priskočili na pomoč HD Mladi Jesenice, pa je letos na pomoč priskočila kar Hokejska zveza Slovenije, ki je poskrbela, da bodo navijači lahko spremljali svoje ljubljence v ligi INL. Še vedno je namreč kar nekaj skrivnosti, povezanih s klubom Team Jesenice, kot se bo imenovala ekipa. Vseeno nam je generalni sekretar krovne hokejske organizacije Dejan Kontrec razkril nekaj zadev, preostale pa bodo predstavljene na novinarski konferenci, ki jo lahko pričakujemo pred tradicionalno Poletno hokejsko ligo Rudi Hiti.

"Ekipa je v ponedeljek normalno začela priprave. Smo nekoliko drugačna ekipa kot preostale, saj med sezono ne bomo delali težav pri prestopih igralcev, ki bodo v tujini dobili kakšno boljšo ponudbo. Nam je namreč v interesu, da si igralci najdejo najboljše okolje za napredovanje. Ekipo sestavljajo igralci, ko so v zadnji sezoni igrali za Jesenice do 20 let, seveda pa so na treningu tudi nekateri starejši igralci. Lahko se nam priključi še kakšen igralec, ki je trenutno v tujini na preizkušnji. Kot sem že omenil, se bo ekipa kar menjala," je za začetek povedal 43-letni Ljubljančan, ki nam je nato zaupal, kje bodo hokejisti trenirali: "Na ledu se bo treniralo na Bledu, kjer imamo rezervirane termine do konca septembra. Ko bo Podmežakla pripravljena, se bomo preselili vanjo."

Marsikateri Jeseničan rad prizna, da imajo v njegovem mestecu morda celo največ "trenerjev" na svetu, malo manj pa je tistih, ki za točilnimi pulti ponujajo svojo rešitev ekspresne odrešitve kluba. A od izrečenih predlogov se nikoli ni dalo živeti, kaj šele v teh težkih gospodarskih časih. Dejstvo je namreč, da se je lokalno okolje, ki se sicer rado ponaša z uspehi in zgodovino, povsem distanciralo od težav, ki so pripeljale gorenjski ponos na rob preživetja.

"Tako je. Marsikdo bi reševal Jesenice kar za točilnim pultom. Nekateri bi sodelovali z enim, drugi z drugim in tako naprej. Jaz se s temi govoricami nisem ukvarjal, saj sem dejal, da bo HZS pomagala jeseniškim igralcem. Organizirali smo ekipo, igralcem pa omogočamo osnovne pogoje. Skrbimo za trening, tekmovanje. Zdaj se bo pokazalo, kdo je pripravljen pomagati. Videlo se bo, kdo bo stopil zraven in peljal zgodbo naprej. Hokejska zveza Slovenije bo pri tem projektu pomagala sezono, maksimalno dve. V tem času se bo videlo, kdo dejansko želi jeseniškemu hokeju pomagati. Kot sem že večkrat dejal, pri tem projektu ne gre za nov klub. Gre za ekipo, ki jo bi v najslabšem primeru v celoti financirala HZS. Upamo, da se bo pokazal interes in nam bo v največji meri uspelo pokriti stroške s pomočjo lokalne skupnosti oziroma sponzorjev, ki delujejo v tem okolju. Ne zanimajo nas posamezni interesi. Lahko tudi rečem, da je veliko govoric, povezanih s HZS, češ kako bo vodila zadevo kar iz Ljubljane. A nam gre le za igralce. Za njih je treba poskrbeti. Nekateri trenirajo že vse življenje, zdaj pa jim grozi, da bodo prisiljeni pustiti to igro. Treba jim je omogočiti preskok v članski hokej. Treba jih je maksimalno podpirati. Tu so še igralci, ki so stari že več kot 20 let. A tudi tem je treba omogočiti, da se razvijajo še naprej in si morda najdejo neko okolje, kjer bodo igrali. Kot sem že dejal, bodo osebe, ki bodo pripravljene pomagati, same stopile naprej in priskočile na pomoč. Seveda pa lahko v veliki meri pomagajo tudi navijači. Ti morajo hoditi v dvorano na tekme in navijati za svoje ljubljence. Zame osebno je to največja pomoč za igralce," nekdanji izvrstni napadalec, ki se je odlično znašel tudi v vlogi funkcionarja, med vrsticami poziva vse, ki so z dobrimi nameni pripravljeni pomagati pri vrnitvi kolektiva na pota stare slave.

Prav različni interesi in stare zamere so pripomogli k temu, da so se Jesenice znašle tam, kjer so se. Od afere Rateče sta se na nasprotnih straneh znašla tudi Slavko Kanalec, nekdanji predsednik HK Acroni Jesenice, in Miha Rebolj, predsednik HD Mladi Jesenice. Koliko sodelujeta zdaj, javnosti ni znano, se je pa na zadnji skupščini HZS njen predsednik Matjaž Rakovec sam ponudil, da bo, če bo potrebno, opravljal vlogo mediatorja. Kako je stvar napredovala, smo povprašali Kontreca: "Kolikor sem sam sodeloval pri teh pogovorih, med njima ni bilo nobenih zamer. Pa smo se kar nekajkrat usedli skupaj. Vedno smo se pogovarjali odkrito. Toliko lahko jaz komentiram zadevo. Če pa je v ozadju kaj drugega, tega sam ne vem. Miha Rebolj je bil pri tem projektu nemudoma pripravljen sodelovati z igralci. Vsi igralci do 20. leta bodo igrali za Team Jesenice. Kar zadeva Acroni, se bo priključil kot sponzor, če mu bo projekt zanimiv, vendar v tem trenutku težko tržimo neki produkt, ki še ni dokončno oblikovan. Ko bo ekipa predstavljena, se bo začel marketinški del. Kdor je pripravljen vstopiti v projekt, bo dobrodošel."

Ne spreglejte