Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 11. 2022,
18.53

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Angers HDD Jesenice celinski pokal

Nedelja, 20. 11. 2022, 18.53

1 leto, 2 meseca

Celinski pokal, polfinale, turnir v Cardiffu, 3. dan

Jeseničani po porazu brez napredovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
HK SŽ Olimpija : HDD Jesenice finale DP 1. tekma | Jeseničani so odločilno tekmo za napredovanje v finale celinskega pokala izgubili z Angersom in ostali brez vstopnice. | Foto Grega Valančič/Sportida

Jeseničani so odločilno tekmo za napredovanje v finale celinskega pokala izgubili z Angersom in ostali brez vstopnice.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v zadnji tekmi turnirja 3. kroga celinskega pokala v Cardiffu (skupina E) izgubili s francosko ekipo Angers z 1:4 (0:2, 1:1, 0:1). S tem porazom so Jeseničani ostali brez možnosti za napredovanje na zaključni turnir sredi januarja, kamor sta se uvrstila domača ekipa Cardiff Devils in Angers. S turnirja na Slovaškem pa sta si finale priigrala gostitelj Nitra in Asiago.

HDD Jesenice : HK Olimpija, finale Pokal Slovenije
Sportal Jeseničane po porazu v nedeljo čaka tekma D

Jeseničani so v prvem krogu po podaljšku premagali latvijsko Zemgale Jelgavo s 3:2, v soboto pa izgubili z valižanskim klubom z 0:3.

Kljub sobotnemu porazu je imel slovenski klub še možnosti za drugo mesto na turnirju in napredovanje, a bi moral za tak dosežek danes premagati Francoze. Izkazalo se je, da je Angers previsoka ovira, francoski tekmeci so v prvi tretjini, ko so imeli izrazito terensko premoč, prišli do prednosti dveh golov, potem ko so že do desete minute dvakrat premagali jeseniškega vratarja Anttija Karjalainena.

V začetku druge tretjine so hokejisti Angersa vodstvo povišali na 3:0 in zdelo se je, da so železarji v izgubljenem položaju. A so se vendarle zbrali, Patrik Rajsar pa je z zadetkom v 27. minuti prižgal kanček upanja na preobrat.

A tudi Francozi so vedeli, da jim zmaga prinaša napredovanje. V zadnji tretjini so zanesljivo nadzorovali potek dvoboja, čeprav so bili železarji vsaj v tem delu še najbolj enakovredni (na celotni tekmi so imeli sicer njihovi tekmeci premoč pri strelih na gol kar 48-16). A novih francoskih zadetkov ni bilo, tako da je lahko jeseniški strateg Gaber Glavič že dve minuti pred koncem poskusil z igro brez vratarja. A tveganje se ni izplačalo, saj je Angers minuto pred koncem zadel prazna vrata in potrdil zmago.

"Domov gremo lahko z dvignjeno glavo, saj smo vedeli, da nas čakajo na papirju močnejši tekmeci." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Domov gremo lahko z dvignjeno glavo, saj smo vedeli, da nas čakajo na papirju močnejši tekmeci." Foto: Grega Valančič/Sportida "Domov gremo lahko z dvignjeno glavo"

"Vedeli smo, da nas v finale pelje samo zmaga. Dali smo vse od sebe, a nam ni uspelo. Bil je zelo zahteven turnir, med včerajšnjo in današnjo tekmo je minilo manj kot 24 ur. Vsi smo se borili, zmanjkalo pa je malo discipline v igri, bilo je tudi preveč izključitev, kar je ubilo naš ritem in tako nismo mogli več ujeti tekmeca. Domov gremo lahko z dvignjeno glavo, saj smo vedeli, da nas čakajo na papirju močnejši tekmeci, dosegli pa smo eno zmago," je zadnji nastop ocenil Luka Ulamec.

Napredovanje za gostitelje in Angers

Po še nedokončanem turnirju je na vrhu že vse odločeno: Cardiff ima šest točk in si lahko v zadnjem krogu danes zvečer privošči tudi poraz proti za zdaj zadnji Jelgavi, Angers je drugi prav tako s šestimi točkami, Jeseničani so ostali tretji z dvema, Jelgava ima s tekmo manj eno točko.

Jeseničani so priložnost za nastop na turnirju 3. kroga ta konec tedna sicer dobili po odpovedi kazahstanskega predstavnika Karagande, ki bi moral nastopiti v Cardiffu. Železarji so v 2. krogu oktobra v Asiagu zasedli drugo mesto za domačim klubom. Italijani so si zagotovili nastop na naslednji stopnji tekmovanja, Jeseničani pa so napredovali, ker jim je vodstvo tekmovanja kot bolje uvrščeni drugi ekipi na obeh turnirjih podelilo vabilo za nastop.

Na zaključni turnir tudi Nitra in Asiago

Ob turnirju v Cardiffu je vzporedno potekal še turnir v Nitri, kjer so poleg domačega kluba nastopali še poljski Unia Oswiecim, ki ga trenira Nik Zupančič, ukrajinski HK Kremenchuk in italijanski Asiago. Napredovanje sta si zagotovila stoodstotna Nitra in Asiago.

Zaključni turnir bo med 13. in 15. januarjem prihodnje leto. Zmagovalcu tekmovanja je v preteklosti pripadla vstopnica za igranje v ligi prvakov. V lanski sezoni je zmagala Cracovia iz Krakova.

Celinski pokal, polfinale (18.−20. november)*

Skupina E, Cardiff

Nedelja, 20. november
Angers : HDD Sij Acroni Jesenice 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Cardiff : Zemgale Jelgava 5:2

Lestvica:

1. Cardiff* 3 tekme - 9 točk
2. Angers* 3 - 6
.......................................................
3. HDD Sij Acroni Jesenice 3 - 2
4. Zemgale Jelgava 3 - 1

*ekipa je napredovala v finale celinskega pokala


Sobota, 19. november
Zemgale Jelgava : Angers 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
HDD Sij Acroni Jesenice : Cardiff 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Petek, 18. november
HDD Sij Acroni Jesenic : Zemgale Jelgava 3:2 (0:0, 0:1, 2:1; 1:0) 
0:1 Stradnieks (33., PP), 0:2 Rokis (Bernhards, 46., PP), 1:2 Jenko (Rep, 49.), 2:2 Polcs (Svetina, Jenko, 55., PP), 3:2 Pance (63.)

Cardiff : Angers 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

*Na zaključni turnir se bosta uvrstila prvo- in drugouvrščeno moštvo turnirja.

HDD Jesenice : HK Olimpija, finale Pokal Slovenije
Sportal Jeseničani po preobratu izsilili podaljšek in zmagali
Ne spreglejte