Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 12. 2013,
11.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Graz 99ers Bolzano

Petek, 27. 12. 2013, 11.50

8 let

Čas, da Olimpija prvič premaga novinca in vpiše dvajsetico?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po četrtkovem porazu proti Gradcu počitka za hokejiste Olimpije ni. Že zvečer gostujejo na Južnem Tirolskem, kjer bodo palice prekrižali z Bolzanom Roka Pajiča in Žige Panceta, ki ga še niso ugnali.

Urnik razširjenega avstrijskega prvenstva je neusmiljen, ekipam, predvsem neavstrijskim, pogosto ne prizanaša, kar so v letošnji sezoni člani ljubljanskega EBEL-ligaša občutili že nemalokrat. V četrtek so se v Gradec odpravili z dobro popotnico (avstrijske Štajerce so nekaj dni prej doma ugnali s tremi zadetki razlike), a se jim želja po novi zmagi ni uresničila. Okrepljeni z Galom Korenom, ki je ob porazu z 2:3 debitiral z zadetkom, in brez izgubljenega Judda Blackwaterja in še vedno poškodovanega Pascala Morencyja, so pred zadnjo tretjino vodili za zadetek, a nato gostiteljem dopustili dva "power-play" zadetka. "Tekme nismo začeli, kot smo načrtovali. Že v prvi minuti smo prejeli zadetek, česar si nobena ekipa nikoli ne želi. A udarili smo nazaj, v drugi tretjini smo bili boljši nasprotnik, dvakrat zadeli, bili v vodstvu, a nam ga ni uspelo zadržati. V zadnjem delu smo se vrnili k igri iz prvega, Gradec je to izkoristil. Dosegli so dva zadetka z igralcem več in do konca tekme nadzorovali srečanje ter slavili," je bil po tekmi v pogovoru za Servius TV razočaran ljubljanski strateg Ivo Jan.

Slovenci nad Slovenca

A po toči zvoniti je prepozno. Ljubljančani prav veliko časa za zbistritev misli nimajo, zvečer (19.45) se bodo še zadnjič v rednem delu zoperstavili Bolzanu. Moštvo, za katerega uspešno igrata Žiga Pance in Rok Pajič, je Olimpijo premagalo na vseh treh srečanjih. In prav na vseh je bilo zelo tesno, "lisice" so "zmaje" dvakrat ugnale z zadetkom in enkrat z dvema zadetkoma razlike. Podatek, ki tudi zvečer obljublja ogorčen boj za dve točki. Točki bi bili izjemno pomembni za italijanski klub, ki je na četrtem mestu in ki bi v primeru popolnega izkupička lahko še bolj sproščeno odigral zadnjih sedem krogov pred razigravanjem. A tudi za samozavest zeleno-belih bi bil popolni izplen še kako dobrodošel, na računu pa bi se po 37 krogih le izpisala dvajsetica. In morda je po dobrih dveh mesecih, odkar sta se ekipi zadnjič srečali, čas, da Olimpija prvič premaga novinca.

Ne spreglejte