Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 6. 2014,
16.43

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Matjaž Rakovec

Natisni članek

Torek, 24. 6. 2014, 16.43

6 let, 10 mesecev

Brez pretresov. Rakovec ostaja na čelu HZS, cilji pa visoki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Na 34. redni in volilni skupščini Hokejske zveze Slovenije (HZS) je bil za nadaljnja štiri leta potrjen dosedanji predsednik Matjaž Rakovec.

Rakovec, ki je vroč predsedniški stolček krovne slovenske hokejske zveze zasedel leta 2010, bo na položaju ostal do leta 2018. Na torkovi redni skupščini je dobil soglasno podporo vseh 18 navzočih članov z volilno pravico.

Novi stari prvi mož krovne hokejske organizacije - bil je edini kandidat za mesto predsednika HZS –, si je zastavil visoke cilje. Če ti niso ambiciozni, ni nič, pravi. Njegova vizija je: uvrstitev na olimpijske igre leta 2018 v Pjongčangu in ponovitev sedmega mesta iz Sočija. Nadaljevanje zgodbe s selektorjem Matjažem Kopitarjem – ta je že prejel novo pogodbo –, ki bi po Rakovčevem mnenju pogodbo lahko podpisal kaj kmalu. Morda že prihodnji teden. Pri HZS merijo tudi na to, da bi si moška hokejska reprezentanca zagotovila stalno mesto v elitni diviziji in na SP osvojila vsaj eno osmo mesto, da bi bili reprezentanci do 18 in do 20 let del divizije I, skupine A, in da bi se ženska reprezentanca vrnila v divizijo II, skupino A.

Kar zadeva domačo klubsko sceno, si predsednik želi, da bi še naprej sodelovali s sedmimi članskimi moškimi ekipami, najmanj štirimi ženskami – ob tem projektu bo treba zavihati rokave – in najmanj osmimi ekipami v mlajših selekcijah. Velika želja je, da se finale državnega prvenstva vrne na televizijo in da že zdaj pridobijo radijske in televizijske pravice za prenos svetovnih prvenstev po letu 2017 (do takrat je veljavna obstoječa pogodba). Ob tem želijo stremeti k zvišanju popularizacije hokeja, s tekmami po televiziji pa popularizirati tudi inline hokej. Še naprej želijo uspešno izvajati sanacijski program, gostiti vsaj eno SP različnih selekcij na leto in bolje urediti status igralcev hokeja v Sloveniji.

Veliko dela na področju trženja, še naprej pomoč klubom

"Najzahtevnejša naloga bo trženje, pridobivanje sredstev. Trenutno se mi zdi, da v Sloveniji še ne delujemo po teh načelih. Mislim, da je bil uspeh na OI dovolj velika spodbuda za podjetja, da finančno podprejo nadaljnji uspeh slovenskega hokeja. Pripravljamo prenovljeno trženje in računam, da bomo uspešni tudi na tem področju. Bistveno pa bo, da bomo ta denar porabili za razvoj med klubi, ne za to, da ustvarjamo dobre finančne rezultate, ampak za to, da ga že prej vrnemo v klube. Ključnega pomena se mi zdi tudi Bela knjiga (temeljni strateški dokument, ki bo dal vizijo hokeja v Sloveniji do leta 2020, izšla naj bi jeseni, op. a.), saj moramo določiti nekatere okvirje, kaj je naše poslanstvo, kakšno vizijo imamo. Vse do tega, da za mnenje vprašamo stroko, ustvarjamo vadbene centre, naredimo hokejski center v Sloveniji oziroma sploh začnemo razmišljati o tem, skratka, da se prenehamo prepirati, kar smo sicer že storili, in da vključimo vso energijo v hokej," je ob prevzemu novega mandata povedal Rakovec.

Ob izvolitvi predsednika so vsi navzoči člani z volilno pravico izvolili tudi dva podpredsednika – Igorja Angelovskega in Marka Popoviča, sicer trenutnega v. d. predsednika HDD Olimpije, ki se skupščine ni udeležil, saj je imel ravno takrat sestanek z igralci ljubljanskega članskega moštva. Člani predsedstva pa so: Jure Cekuta, Dejan Kontrec, Emilijan Pavlin, Branko Tošič, Tilen Zugwitz in Gorazd Drinovec.

Za prihodnjo sezono pri HZS načrtujejo 1,4 milijona prihodkov, 160 tisoč evrov dobička, da sanirajo negativni društveni sklad – ta znaša dober milijon evrov –, tako da bo proračun zveze znašal približno 1,5 milijona evrov.

Novi član v hokejski družini

Še pred podelitvijo novega mandata Rakovcu so na skupščini brez pretresov potrdili finančno in revizijsko poročilo za leto 2013 ter potrdili poročilo o delu HZS in delovnih teles v sezoni 2013/14. Zveza je v letu 2013 poslovala pozitivno, 39 tisoč evrov plusa je sicer manj, kot so načrtovali, a so pozitivni rezultat znižali zavestno, saj so razširili pomoč na klube v ligi INL in ob tem pomagali na noge postaviti Team Jesenice, za kar so porabili 150 tisoč evrov.

Ob vseh potrditvah pa so v hokejsko družino sprejeli novega člana, in sicer HDD Jesenice, ki si prizadeva za to, da bi prihodnjo sezono s člansko vrsto nastopal v mednarodni ligi INL. Ključni dan za novoustanovljeno društvo bo 10. julij, njegov predsednik in zakoniti zastopnik Anže Pogačar se je na skupščini zahvalil za zaupanje in izrazil željo, da jim bo projekt uspel in da bodo povrnili zaupanje ljubiteljev najhitrejše moštvene igre.

Ne spreglejte