Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 5. 2014,
16.22

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Chicago Blackhawks liga NHL končnica

Petek, 30. 5. 2014, 16.22

8 let, 5 mesecev

Bo šesta tekma odločilna? Anže Kopitar in Kralji prepričani: Bo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
"Chicagu moramo vrniti za lanski poraz," poudarjajo v taboru prvakov lige NHL iz leta 2012. Anže Kopitar in njegovi soigralci iz moštva Los Angeles Kings si želijo veliki finale priigrati doma.

"Jutri potrebujemo zmago, pa naj se zgodi karkoli," pred šesto tekmo finalne serije zahodne konference lige NHL pravi izvrstni kanadski branilec LA-ja Drew Doughty: "Ta tekma mora biti naša, če nam jo vzamejo, bodo spet zadihali in na sedmi tekmi bodo povsem drugačno moštvo. Tega jim preprosto ne smemo dovoliti."

"Dobro se še spomnimo lanskega poraza"

Letošnja bitka med prvaki zadnjih dveh sezon je srdita, branilci naslova iz Chicaga so si v četrtek z zmago v podaljšku podaljšali sezono, Los Angeles v seriji še vedno vodi s 3:2 v zmagah. Doughty, v četrtek eden najbolj zaposlenih Kraljev, je odločen, da se bo zgodba končala v soboto zjutraj po našem času v Kaliforniji. "Vemo, da znajo zmagovati. Prav tako se dobro spomnimo, kako so nas lani izločili v peti tekmi serije. Za to jim moramo vrniti, na vrsti smo, da vrnemo uslugo," še grozi Kanadčan.

"V končnici je vsaka tekma tudi psihološka vojna, dlje ko igraš, hujša postaja," pa poudarja trener Los Angelesa Darryl Sutter, ki v četrtek ni našel odgovora na izjemno razpoložen novonastali napad moštva Blackhawks Brandon Saad–Andrew Shaw–Patrick Kane. V soboto zjutraj po slovenskem času ga bo moral. "Nekateri moji igralci, ki so pokrivali ta napad, se niso pokazali v najlepši luči," pravi Sutter in s tem najbrž napoveduje kakšno spremembo v peterkah LA-ja.

"Ne smemo jim puščati časa in prostora"

Naš Anže Kopitar je na peti tekmi zabeležil še dve točki in s 23 (5 golov in 18 podaj) ostaja najučinkovitejši napadalec letošnje končnice. "Vrniti se moramo k svoji igri," pravi Hrušičan, ki je imel v četrtek v prvem podaljšku imenitno priložnost, da Kralje popelje v veliki finale, a njegov strel ni našel tarče. "Ne trdim, da moramo upočasniti igro, ampak nikakor si nočemo več tako podajati priložnosti. So namreč takšna ekipa, da če jim to dovoliš, nimaš kaj veliko upanja za dober konec. Mi ne igramo takšnega hokeja, v tem delu sezone takšen način igre ne deluje najboljše," pravi slovenski as.

Slovak Marian Gaborik je z 11 goli in sedmimi podajami tretji, s četrtkovo predstavo pa kljub doseženemu golu in dvema podajama ni bil zadovoljen: "Za navijače je bila tekma zagotovo imenitna, mi pa tako odprto nočemo igrati. Bolj tesno moramo pokriti njihove najnevarnejše posameznike, ne smemo jim puščati časa in prostora, tako nas spravijo v težave."

Rangerji že čakajo na razplet zahodne konference

Čeprav so v taboru Los Angelesa po četrtkovem porazu jezni in komaj čakajo, da se Chicagu maščujejo, se bodo prav Blackhawks tudi jutri ob tretji uri zjutraj po našem času borili za obstanek. Poraz bi za aktualne prvake pomenil konec sezone. Pripravljeni so še na eno trdo bitko, z zmago bi serijo izenačili in si priigrali psihološko prednost pred odločilno sedmo tekmo.

V velikem finalu na tekmece že čakajo hokejisti moštva New York Rangers, ki so v šestih tekmah finala vzhodne konference odpravili Montreal Canadiens. Prva bitka za Stanleyjev pokal bo v petek, 5. junija.

Ne spreglejte