Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 12. 2015,
9.32

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HK Acroni Jesenice dražba blagovna znamka

Četrtek, 10. 12. 2015, 9.32

4 leta

Blagovna znamka HK Jesenice še nima novega lastnika, obeta se nova dražba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Pred dvema tednoma je našo zaspano hokejsko sceno predramila novica, da je Boris Požeg na dražbi za blagovno znamko HK Jesenice ponudil najvišji znesek. Zdaj je od nakupa odstopil. Sledi nova dražba.

Mnogo hrupa za nič, bi lahko rekli za dogajanje v zadnjih dveh tednih okoli dražbe blagovne znamke propadlega hokejskega velikana HK Jesenice. Po pisanju Ekipa SN je Ljubljančan Boris Požeg, ki je 24. novembra za nakup blagovne znamke 32-kratnega jugoslovanskega in slovenskega prvaka ponudil 125-kratnik izklicne cene, 150 tisoč evrov, zdaj odstopil od pogodbe in nakupa.

"Pripravljen sem bil plačati, vendar sem spoznal, da bi šel ta denar, teh 150 tisoč evrov, državi oziroma bankam, kar se mi zdi brez zveze. Dobil sem slabe informacije, ta denar bi dal, če bi šel neposredno v šport. Od pogodbe odstopam. Zakaj bi nekdo dobil ta denar, šport pa od tega ne bi imel prav nič?" je ljubljanski podjetnik izjavil za Ekipo in dodal, da za njim stoji srbsko podjetje (o imenu ni želel govoriti), povezano s prehrambno industrijo, ki išče klub, ki nima močnega generalnega sponzorja.

Ob tem je dal vedeti, da ga nova jeseniška zgodba – na dan dražbe je zatrjeval, da želi združiti jeseniški hokej in ga vrniti v ligo EBEL – še naprej zanima.

Po novembrski dražbi, ki je odprtih ust med drugim pustila letošnjega hokejskega upokojenca Tomaža Razingarja (ta se je ob novici, da bo med dražitelji tudi podjetje Acroni Jesenice, umaknil), predsednika HDD Sij Acroni Jesenice Anžeta Pogačarja in preostale udeležence, bo blagovna znamka HK Jesenice lastnika iskala na novi dražbi, ki naj bi bila najhitreje februarja, ko bo izklicna cena višja od 1.200 evrov.

Ne spreglejte