Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 2. 2021,
20.30

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

3

Natisni članek

liga NHL New York Rangers Andrej Nazarov Vladimir Putin Artemij Panarin Aleksej Navalni

Ponedeljek, 22. 2. 2021, 20.30

3 leta, 2 meseca

artemij panarin zaradi kritik putina deležen obtožb?

Ruske politične igrice? NHL-zvezdnik se začasno umika iz hokeja.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

3

Artemij Panarin | Artemij Panarin se začasno umika iz hokeja. Krive so obtožbe, za katere verjame, da so nastale kot posledica ruskih političnih igric. | Foto Guliverimage

Artemij Panarin se začasno umika iz hokeja. Krive so obtožbe, za katere verjame, da so nastale kot posledica ruskih političnih igric.

Foto: Guliverimage

Ruski hokejski zvezdnik Artemij Panarin se bo zaradi obtožb, da je pred desetletjem v Rigi fizično napadel najstnico, začasno umaknil iz hokeja. Njegovo moštvo New York Rangers stoji za 29-letnikom, ta zavrača vse obtožbe in jih označuje za politično igro.
 

Boston Bruins, Philadelphia Flyers
Sportal Boston pod milim nebom visoko slavil #foto

Iz ZDA prihaja informacija, da New York Rangers nekaj časa ne bodo mogli računati na enega od svojih glavnih zvezdnikov Artemija Panarina. Devetindvajsetletni napadalec se je znašel sredi obtožb o škandalu, ki naj bi se zgodil pred desetletjem v Latviji, ko je tam gostoval kot član KHL-ovca Vitjaza. 

Rusko moštvo je takrat vodil kontroverzni trener Andrej Nazarov. In prav 46-letnik je v nedavnem intervjuju za ruski medij sprožil obtožbe na račun svojega nekdanjega varovanca. Po Nazarovih besedah je Panarin leta 2011 v hotelskem baru v Rigi pretepel 18-letno dekle, pozneje pa, da bi se izognil pravnim postopkom, domnevno plačal kar nekaj podkupnine.

Sportal Prvaki lige KHL v novo sezono z vročekrvnim trenerjem (video)

Obtožbe, ki segajo v leto 2011, je v javnost "poslal" Panarinov nekdanji trener Andrej Nazarov. | Foto: Reuters Obtožbe, ki segajo v leto 2011, je v javnost "poslal" Panarinov nekdanji trener Andrej Nazarov. Foto: Reuters

NY Rangers stojijo ob strani varovancu

Panarin je odločno zavrnil vse obtožbe v zgodbi, ki jo je označil za izmišljeno. Oglasili so se tudi pri njegovem delodajalcu New York Rangers, kjer povsem verjamejo svojemu igralcu in mu stojijo ob strani. Ta je po njihovih besedah zaskrbljen in pretresen nad neutemeljenimi obtožbami in si bo zato vzel nekaj odmora od hokeja. 

Aleksej Navalni
Novice Sodišče ni uslišalo Navalnega, ta ostaja v zaporu

Panarin podpira Navalnega, Nazorov pa Putina. | Foto: Reuters Panarin podpira Navalnega, Nazorov pa Putina. Foto: Reuters

Zastraševanje po kritikah Putina?

Kot so še zapisali pri ameriškem kolektivu iz najmočnejše hokejske lige na svetu, naj bi šlo za taktiko zastraševanja Panarina, ki je večkrat odkrito pokazal politično pripadnost.

V preteklosti je prek družbenih omrežij podprl opozicijskega politika Alekseja Navalnega, ob tem pa javno kritiziral ruskega predsednika Vladimirja Putina, čigar znani podpornik je Nazarov. Tako ne preseneča, da Panarin, ki velja za enega od največjih ruskih športnih asov, ki so si drznili tako neposredno javno kritizirati Putina, verjame, da gre za politične igrice.

Po Rangersih se je oglasilo še vodstvo lige NHL, ki podpira Panarina in klub in bo še naprej spremljalo dogajanje.

Novinec leta 2016, v zadnji sezoni rekorden

Še noben ruski športnik Panarinovega kova naj ne bi bil tako kritičen do Putina, kot je bil pred letoma ta hokejist. | Foto: Reuters Še noben ruski športnik Panarinovega kova naj ne bi bil tako kritičen do Putina, kot je bil pred letoma ta hokejist. Foto: Reuters Panarin je v NHL debitiral v sezoni 2015/16 in s skoraj točko na tekmo v dresu Chicago Blackhawks takoj opozoril nase. Postal je novinec leta. Po dveh sezonah v vetrovnem mestu se je za dve leti preselil v Columbus, zdaj pa drugo tekmovalno obdobje nosi dres New York Rangers, pri katerem je po 14 tekmah najboljši strelec (pet zadetkov) in asistent kluba (13).

V lanski skrajšani sezoni je poskrbel za svoj rekord, na 69 tekmah je v statistiko vpisal kar 95 točk (32 zadetkov, 63 asistenc).

V hotelu zanikali incident

Latvijski novinar Aivis Kalniņš je medtem na družbenem omrežju zapisal, da je o domnevnem incidentu povprašal vodstvo hotela, lokalne oblasti in več nekdanjih Panarinovih soigralcev. V hotelu so zanikali kakršenkoli incident, eden od novinarjevih sogovornikov je ob tem dejal: "Če pogledate besede Nazarova in malo raziščete, boste takoj prepoznali njegove laži."

Kakorkoli, hokejista čaka še precej pojasnjevanja. V Rusiji je zgodba dvignila ogromno prahu, nekateri so šli celo tako daleč, da se sprašujejo, ali bi bilo lahko konec njegove NHL-kariere.
Aleksej Navalni
Novice ESČP zahteva takojšnjo izpustitev Navalnega
Jonathan Quick Anže Kopitar
Sportal Kralji v naletu, dosegli so še peto zaporedno zmago
Ne spreglejte