Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 3. 2015,
20.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings New York Rangers

Ponedeljek, 23. 3. 2015, 20.11

8 let

Anže Kopitar osvojil New York, pred tem pa navijal za Petra Prevca in Tino Maze (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kralji iz Los Angelesa so v ponovitvi lanskoletnega finala gostovali pri New York Rangers in z veliko pomočjo dvakratnega podajalca Anžeta Kopitarja dočakali pomembno zmago v boju za končnico.

Ko gre hokejistom Los Angelesa za nohte in se potegujejo za mesta, ki vodijo v končnico, ponavadi odigrajo odlično. Tako je bilo tudi v New Yorku. Kralji so se odpravili v goste k najbolj vroči ekipi na Vzhodu, s katero so se lani obračunali v velikem finalu lige NHL. Tudi tokrat so bili boljše volje hokejisti kalifornijskega moštva.

Slovito dvorano Madison Square Garden so osvojili z zmago s 4:2 in se približali cilju, uvrstitvi med najboljših osem na Zahodu. Po točkah so že ujeli osmouvrščeni Calgary, ki je boljši le še zaradi boljšega razmerja zmag po rednem delu, zdaj pa jih čakajo še tri zahtevna gostovanja pri New York Islanders, Minnesoti in Chicagu.

V New Yorku se je izkazal tudi Anže Kopitar. Najboljši slovenski hokejist je prispeval dve podaji. "On je naš najboljši igralec," je Hrušičana pohvalil soigralec Jake Muzzin, ki je eno izmed njegovih podaj pretopil v zadetek. "Po All-star tekmi smo dvignili raven, podobno velja za Kopitarja," je dodal.

"Tako moramo igrati tudi v bodoče, če želimo še naprej zmagovati. Skrbeti nas mora le to, ali lahko nadzorujemo potek dogajanja na igrišču," je pripomnil Kopitar, ki je na zadnjih dveh tekmah v statistiko vpisal že pet točk.

Anže se je, ko se je po tekmi v New Yorku srečal z novinarji, spomnil tudi na nedavno končano zimsko sezono v Evropi, ki jo je spremljal tudi sam in se veselil uspehov Tine Maze in Petra Prevca: "Ja, seveda sem ju spremljal. Škoda, da jima je malo zmanjkalo. Tudi Jakov Fak je bil zelo uspešen, pa Žan Košir. Mislim, da smo še enkrat dokazali, da smo slovenski športniki zelo uspešni povsod in v vseh disciplinah."

Otočani, naslednji tekmeci kraljev, so sinoči po kazenskih strelih izgubili z Minnesoto z 1:2, ta pa je dosegla že deseto zmago v nizu na gostovanjih. Po dodatnem delu igre se je končal tudi dvoboj v Pittsburghu, kjer so slavili hokejisti iz St. Louisa, odločilen gol je prispeval Alexander Steen.

Scott Hartnell je za Columbus dosegel tri gole od petih za zmago proti Anaheimu, Arizona pa je po podaljšku zmagala v Detroitu, potem ko je že v rednem delu štirikrat vodila za gol; v podaljšku je zadel Mark Arcobello. Podaljšek pa je odločil tudi dvoboj Nashville - Monteral, zmagali so domači, junak pa je bil Filip Forsberg.

Ne spreglejte