Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 11. 2015,
11.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL Milan Lucic

Četrtek, 26. 11. 2015, 11.12

8 let

Anže Kopitar: Na koncu je to velika točka, a želeli smo več

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Los Angeles Kings so niz petih gostovanj končali s porazom po kazenskih strelih proti Tampi (1:2). Od gostujoče serije so pričakovali več točk, a se bodo morali zadovoljiti s petimi.

Obračun v Amalie Areni se je končal po željah večine od dobrih 19 tisoč gledalcev, ki so pesti stiskali za Stevena Stamkosa in druščino. Tampa, sezono je začela s tremi zmagami, v zadnjem času igra toplo-hladno in je bila še pred dnevi v spodnjem delu vzhodne konference, a zdaj je, kot kaže, spet našla zmagovito pot. Najprej je končala devet tekem dolg zmagoviti niz Rangersov, nato s petardo podkurila Anaheimu, v sredo pa na kolena v loteriji spravila še Kralje.

Zmagali kljub ne najboljši predstavi

Eden od bolj zaslužnih za zmago lanskih finalistov je bil vratar Ben Bishop. Zaustavil je 37 od 38 strelov. V rednem delu ga je premagal le Milan Lucic, ki je pet minut pred koncem izničil zadetek Tylerja Johnsona iz začetka prve tretjine, med kazenskimi streli pa ga je pretental le Anže Kopitar.

Ameriški vratar z igro ni bil zadovoljen, a dvema točkama po zmagi ni gledal v zobe: "Mislim, da smo v zadnjem času igrali res dobro, nocojšnja predstava pa ni bila naša najboljša. A dobre ekipe najdejo pot do zmage, tudi ko ne igrajo najbolje. In to smo naredili nocoj. Fantje so v loteriji poskrbeli za pomembna zadetka."

Pohvalil ga je tudi strelec izenačujočega zadetka Lucic: "Bishop je igral res dobro. Gre za visokega vratarja (201 centimeter, op. a.), ki dobro pokriva gol. Ni brez razloga eden od najboljših vratarjev lige. Nekajkrat je posredoval res odlično. A ne glede na to, kako dober vratar ti stoji nasproti, moraš poskušati najti recept, da plošček spraviš za njegov hrbet. Mislim, da smo danes garali vsi, od vratarja (Jonathan Quick je bil 96,7-odstotno uspešen, op. a.) in obrambe do napadalcev, a nismo bili nagrajeni. Imeli smo veliko priložnosti za zadetek, pa jih nismo izkoristili. Če bomo želeli zmagovati, bo moral vsak prispevati še kaj več, z enim zadetkom je težko zmagati."

Polovični izkupiček je premalo

Kralji se po petih gostovanjih, na katerih so dvakrat zmagali in trikrat izgubili, vračajo v domači Staples Center. Pet od desetih mogočih točk je manj, kot so upali. "Vsekakor nismo dobili toliko točk, kot bi si jih želeli, a nocoj smo pokazali značaj. Po prejetem zadetku se nismo predali, ampak smo se bojevali do konca. Na koncu dneva je ta točka velika. Domov se vračamo s petimi od desetih, kar sicer ni povsem slabo, ne pa tudi tako dobro, kot smo si želeli," je po porazu razmišljal Anže Kopitar, ki je na ledu preživel to sezono rekordnih 24 minut in 53 sekund.

Tudi Lucic – s soigralci ni dobili niti ene priložnosti z igralcem več – se je ob koncu strinjal, da je osvojena točka zelo pomembna, a hkrati pripomnil: "Dobro je, da smo dobili vsaj točko. A če pogledamo celotno sliko, se z gostovanj vračamo polovično uspešni. In če si na koncu sezone polovično uspešen, ne prideš v končnico."

Novo priložnost za krepitev točk bodo Kralji imeli v noči na nedeljo, ko v njihovo dvorano prihaja aktualni prvak Chicago Blackhawks.

Ne spreglejte