Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 5. 2011,
19.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bratislava Belorusija Andrej Brodnik

Sobota, 7. 5. 2011, 19.34

8 let

Andrej Brodnik: Pokazati morajo, ali so ali ne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska hokejska reprezentanca si je s porazom proti Avstriji zagotovila naporno nedeljo, nekdanji reprezentant Andrej Brodnik pa meni, da bo nedelja tudi nadvse zanimiva.

"Žal smo zapravili prvo zaključno žogico za obstanek v eliti," nam je povedal 40-letni nekdanji hokejist Andrej Brodnik, ki je dres slovenske hokejske reprezentance nosil na osmih svetovnih prvenstvih, dvakrat tudi v elitni konkurenci.

"Najmanj smo pričakovali, da bomo izgubili prav proti Avstriji, doslej najslabši ekipi prvenstva, verjetno je bila napaka storjena že v psihološki pripravi na ta obračun. Nekako podzavestno so igralci najbrž pričakovali, da bodo zmagali brez težav, obrnilo pa se je žal drugače. Ne, da naši niso imeli priložnosti, a nam je hrbet obrnila tudi sreča. Enkrat se je plošček celo kotalil po črti avstrijskega gola, a … No, tudi igralci sami so po tekmi priznavali, da je bil za poraz kriv slab psihični pristop," meni nekdanji Ris, ki je na svetovnem prvenstvu skupine B leta 1991 igral za nekdanjo Jugoslavijo.

"V zgodnji uri ne moremo iskati izgovorov"

Morda je bila za najslabšo predstavo izbrane vrste Slovenije na tem prvenstvu kriva tudi zgodnja ura. Čas kosila pač ni ravno običajen za hokejske tekme, a Brodnik v tem ne vidi vzroka za težave: "Ura je bila enaka za vse, zato tu nikakor ne moremo iskati izgovorov. Res pa je, da takšnega termina marsikdo ni vajen in že ob času kosila ni mogel dati svojega maksimuma. Med klubsko sezono so namreč treningi dopoldne, tekme pa zvečer, a kot že rečeno, termin današnjih tekem je bil isti za vse." Jutrišnji odločilni krog skupine za obstanek bo odigran v bolj hokejskem terminu, recept za uspeh pa je po Brodnikovem mnenju: "Pokazati morajo nekaj tega herojstva, ki jih je krasil v skupinskem delu. Pokazati morajo, ali so ali ne. Treba se bo zbrati in se osredotočiti zgolj na Beloruse, današnje rezultate pa hitro pozabiti. Vsak igralec se bo moral zamisliti in si odgovoriti na vprašanje, če je danes pokazal vse, kar zmore. Jutri bo vsekakor moral."

"Vsi dobro vedo, za kaj se borijo"

"Škoda, danes bi že lahko rešili vprašanje obstoja med šestnajsterico najboljših," je naš sogovornik še enkrat obžaloval zamujeno priložnost, a brž 'preklopil' v bolj pozitivno razmišljanje: "Sreča pa je v tem, da na računu imamo zmago nad Latvijo in še ostajamo v igri. Za igralce bi bilo najbolj mučno jutri odigrati tekmo, ki ne bi odločala o ničemer, tako pa natančno vedo, kaj je v igri. Vedo za kaj igrajo in za seboj imajo dovolj močnih tekem, da vedo tudi, kako se lotiti Belorusije. Z njimi smo sicer lani sicer izgubili na turnirju v Gomelu, a tisti reprezentanci je nemogoče primerjati. Upam, da nas bo v igri tako kot doslej držal Kristan, za katerega moramo kar priznati, da je malone najpomembnejši član reprezentance. Imeti 94 odstotkov ubranjenih strelov v najvišjem razredu je resnično spoštovanja vreden dosežek."

"Pritisk bo velik, a enak na obeh straneh"

Ljubljančan je v bogati karieri igral za številne klube doma in po Evropi, tako je nosil dres matične Olimpije, Bleda in Jesenice ter v švedski drugi ligi Oskarshamna in Tranasa, v tretji Nybra, Kalmarja, Örebroja, Olofströmsa, pa Braunlagerja v drugi nemški ligi, v bojih prvenstva na Slovaškem pa uživa predvsem kot ljubitelj najhitrejše moštvene igre: "Skupina za obstanek že dolgo ni bila tako zanimiva, ne pomnim, kdaj so imele vse štiri reprezentance po 3 točke po dveh krogih. Odločali bodo tako vsi sami, tukaj ni nobene matematike, obstali bodo zmagovalci. Pritisk bo velik, a spet povsem enak na obeh straneh. Prav zato pa je lahko tudi užitek, bo pomembna in zanimiva tekma, verjamem pa, da naši lahko zmagajo."

Ne spreglejte