Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 4. 2016,
13.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Taylor Hall Ryan O`Reilly Matt Duchene Auston Matthews svetovno prvenstvo v hokeju

Sreda, 13. 4. 2016, 13.45

6 let, 6 mesecev

Američani in Kanadčani delno razkrili karte za napad na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Auston Matthews | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Ameriški tabor je v torek objavil seznam 13 hokejistov, ki bodo sodelovali na majskem svetovnem prvenstvu v Rusiji, Kanadčani pa so razkrili 18 oklepnikov, ki bodo branili naslov prvakov.

Na seznamu glavnega stratega reprezentance Johna Hynesa je trenutno sedem napadalcev, štirje branilci in dva vratarja. Potem ko so iz ameriškega tabora prvega naznanili po mnenju hokejskih poznavalcev čez lužo enega od najbolj nadarjenih hokejistov letnika 1997 Austona Matthewsa (mnogi ga omenjajo kot najverjetnejši prvi izbor letošnjega nabora NHL), so v torek seznam razširili na 13 imen.

 

Med temi je lanski kapetan izbrane vrste, ki je v Pragi osvojila tretje mesto, Matt Hendricks. Ob članu Edmontona so za člansko reprezentanco nastopili še Nick Foligno, Jake McCabe in Connor Murphy, sicer pa je devet igralcev od 13 sodelovalo v različnih selekcijah ekipe ZDA. Devet jih je v končani sezoni igralo v ligi NHL, trije v univerzitetnih ekipah, Matthews pa je tekmovalno obdobje preživel v Švici. Že v prvi sezoni med člani ZSC Lions iz Züricha je bil 18-letnik s 24 zadetki najboljši strelec moštva, ki je obstalo v četrtfinalu, sicer pa drugi najučinkovitejši igralec levov.

 

Američani bodo na SP skupinski del igrali v Sankt Peterburgu, njihovi tekmeci v skupinskem delu bodo Madžari, Nemci, Francozi, Belorusi, Slovaki, Finci in branilci naslova Kanadčani.

Trenutni delni seznam ameriške reprezentance za SP:

Vratarja: Mike Condon (Montreal Canadiens), Keith Kinkaid (New Jersey Devils)

Branilci: Noah Hanifin (Carolina Hurricanes), Jake McCabe (Buffalo Sabres), Connor Murphy (Arizona Coyotes), Chris Wideman (Ottawa Senators)

Napadalci: JT Compher (University of Michigan), Kyle Connor (University of Michigan), Nick Foligno (Columbus Blue Jackets), Matt Hendricks (Edmonton Oilers), Patrick Maroon (Edmonton Oilers), Auston Matthews (ZSC Lions Zurich), Tyler Motte (University of Michigan)

Trener: John Hynes

Vsaj trije Kanadčani, ki so si lani na desetih tekmah v Pragi zagotovili naslov prvakov brez praske, bodo v Rusiji branili zlato, | Foto: Vid Ponikvar Vsaj trije Kanadčani, ki so si lani na desetih tekmah v Pragi zagotovili naslov prvakov brez praske, bodo v Rusiji branili zlato, Foto: Vid Ponikvar

Kot vedno je prostor le za NHL-ovce

Prvi in bolj množični paket hokejistov so potrdili tudi svetovni prvaki Kanadčani. Med 18 imeni so trije hokejisti, ki so se lani veselili visoke finalne zmage (6:1) nad Rusi in zlatih odličij – Matt Duchene, Taylor Hall in Ryan O'Reilly. Selektor Bill Peters je ob omenjeni trojici na seznam za zdaj uvrstil še 15 hokejistov iz klubov lige NHL. V prihodnjih dneh in tednih se bodo na njem zagotovo znašla še nova imena lige NHL, ki v končnici ne bodo uspešna.

Seznami lahko štejejo 25 članov, do 5. maja pa morajo moštva prijaviti vsaj 15 drsalcev in vsaj dva vratarja.

Trenutni delni seznam kanadske reprezentance za SP:

Vratarja: Calvin Pickard (Colorado Avalanche), Cam Talbot (Edmonton Oilers)

Branilci:Cody Ceci (Ottawa Senators), Chris Tanev (Vancouver Canucks), Ben Hutton (Vancouver Canucks), Ryan Murray (Columbus Blue Jackets), Morgan Rielly (Toronto Maple Leafs)

Napadalci: Taylor Hall (Edmonton Oilers), Matt Duchene (Colorado Avalanche), Brendan Gallagher (Montreal Canadiens), Max Domi (Arizona Coyotes), Sam Reinhart (Buffalo Sabres), Boone Jenner (Columbus Blue Jackets), Mark Scheifele (Winnipeg Jets), Mark Stone (Ottawa Senators), Brad Marchand (Boston Bruins),
Ryan O’Reilly (Buffalo Sabres), Connor McDavid (Edmonton Oliers)

Trener: Bill Peters

 

Ne spreglejte