Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 1. 2021,
16.05

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

liga NHL Jan Drozg Wilkes-Barre/Scranton Penguins American Hockey League

Torek, 5. 1. 2021, 16.05

3 leta, 5 mesecev

american hockey league se začne 5. februarja z 28 ekipami

Pri AHL potrdili začetek sezone, tri ekipe so se umaknile

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
hokej splošna, palice | Vodstvo American Hockey League, iz katere igralce črpa NHL, je potrdilo, da se bo nova sezona začela 5. februarja. Tudi z Janom Drozgom v dresu  Wilkes-Barre/Scranton Penguins? | Foto Sportida

Vodstvo American Hockey League, iz katere igralce črpa NHL, je potrdilo, da se bo nova sezona začela 5. februarja. Tudi z Janom Drozgom v dresu Wilkes-Barre/Scranton Penguins?

Foto: Sportida

Medtem ko je do začetka nove sezone lige NHL je še dober teden dni (13. januar), bodo hokejisti American Hockey League (AHL), v kateri bi lahko spremljali tudi Jana Drozga, na začetek čakali še nekoliko dlje. V ponedeljek so potrdili, da se bo AHL začela 5. februarja z 28 ekipami, tri pa so se zaradi neugodnega finančnega položaja odločile, da sezono izpustijo.
 

NHL
Sportal Končno jasno, kaj bo z ligo NHL

Vodstvo lige AHL je v ponedeljek razkrilo nekaj več podrobnosti o novi sezoni, ki jo bo zaznamovala pandemija novega koronavirusa. "Še pred dvema tednoma nisem verjel, da bomo imeli 28 ekip, saj informacije pred tem niso bile tako optimistične. A nekatere ekipe so naknadno našle rešitve in se odločile za sodelovanje. To je dober dan za ligo AHL. Izjema so tri moštva, ki so se odločila, da to sezono ne bodo sodelovala. Njihovih razlogov v teh časih ni treba posebej razlagati. Bodo pa imela pravico nastopanja v sezoni 2021/22," so besede novega predsednika tekmovanja Scotta Howsona povzeli pri AP.

Format tekmovanja še ni znan

Koronavirus je tako vplival tudi na sestavo nove sezone AHL, iz katere moči črpa tudi najmočnejša hokejska liga na svetu NHL. Namesto lanskih 31 ekip in štirih divizij bo letos sodelovalo 28 moštev, razporejenih v pet divizij. Pri Charlotte Checkers (podružnica Florida Panthers), Milwaukee Admirals (podružnica Nashville Predators) in Springfield Thunderbirds (podružnica St. Louis Blues) so se odločili, da zaradi zahtevnih razmer izpustijo novo tekmovalno obdobje. 

Kakšen bo sistem tekmovanja rednega dela in kaj bo s končnico, uradno še ni jasno. Tudi urnika liga še ni objavila, so pa potrdili, da se bo vse skupaj začelo 5. februarja. Na začetku sezone bodo tribune med tekmami zagotovo samevale, morda bodo gledalci lahko prisotni v poznejši fazi tekmovanja. 

Bo Jan Drozg, ki so ga v zadnjih dveh mesecih posodili Olimpiji, zdaj pa se je od nje poslovil, večji del sezone odigral v AHL? | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Bo Jan Drozg, ki so ga v zadnjih dveh mesecih posodili Olimpiji, zdaj pa se je od nje poslovil, večji del sezone odigral v AHL? Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Jan Drozg
Sportal Jan Drozg se poslavlja od Olimpije

Moštvo Wilkes-Barre/Scranton Penguins, v katerem bi lahko med sezono spremljali slovenskega napadalca Jana Drozga, je del severne divizije, v kateri so še Binghamton Devils, Hershey Bears, Lehigh Valley Phantoms, Rochester Americans, Syracuse Crunch, Utica Comets. 

Drozg, za katerega je to drugo leto pogodbe (od treh) s Pittsburgh Penguins, je med oktobrom in decembrom kot posojen igralec drsal v dresu HK SŽ Olimpija, pred dvema tednoma pa se je po klicu iz ZDA poslovil od ljubljanskega kluba.

Kdaj bo Wilkes-Barre/Scranton Penguins začel pripravljalni tabor, uradno ni znano, prav tako se ne ve, kje bo Štajerec preživel večji del sezone. Po pogovorih Drozga, agenta in ameriških klubov naj bi sezono začel v AHL, a kot je dejal med službovanjem v Ljubljani, ni izključeno, da ga znova pošljejo v razvojno ligo ECHL.

Preberite še:

Sportal Kovalčuk se vrača v ligo KHL
Henrik Lundqvist
Sportal Henrik Lundqvist mora na operacijo
Wayne Gretzky
Sportal Dan, ko se je "The Great One" včlanil v klub, v katerem je prostor le za peščico


 

Ne spreglejte