Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 12. 2020,
15.02

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

NHL Avangard Omsk Ilja Kovalčuk liga KHL liga NHL

Petek, 25. 12. 2020, 15.02

3 leta, 4 mesece

Dve sezoni v dresu avangarda iz omska

Kovalčuk se vrača v ligo KHL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Ruski mediji so se razpisali, da se veteran Ilja Kovalčuk vrača na domače ledene ploskve. 37-letnik se je za sodelovanje dogovoril s KHL-ovcem Avangardom iz Omska.
 

Ilja Kovalčuk se vrača v ligo KHL, v kateri je s SKA Sankt Peterburg dvakrat osvojil Gagarinov pokal. Oblekel bo dres Avangarda iz Omska. | Foto: Reuters Ilja Kovalčuk se vrača v ligo KHL, v kateri je s SKA Sankt Peterburg dvakrat osvojil Gagarinov pokal. Oblekel bo dres Avangarda iz Omska. Foto: Reuters

Anže Kopitar
Sportal Znano je, kdaj s sezono začenja Kopitar

Po dveh sezonah v najmočnejši hokejski ligi na svetu se ruski hokejski zvezdnik Ilja Kovalčuk vrača v domovino. Po pisanju ruskih medijev bo 37-letni napadalec v prihodnje nosil dres Avangarda iz Omska, v katerem naj bi do konca tekoče sezone brez bonusov zaslužil 220.000 evrov. Z Avangardom, ki zaseda drugo mesto vzhodne konference, se je dogovoril za sodelovanje za dve sezoni.

Po vrnitvi v ligo NHL je med oktobrom 2018 in decembrom 2019 igral za Los Angeles Kings. | Foto: Getty Images Po vrnitvi v ligo NHL je med oktobrom 2018 in decembrom 2019 igral za Los Angeles Kings. Foto: Getty Images

Dolgoletni ruski reprezentant je bil del lige KHL že med letoma 2013 in 2018, ko je s SKA Sankt Peterburg dvakrat postal tudi prvak. V sezoni 2018/19 se je znova vrnil v ligo NHL, ki jo je zapustil julija 2013 po samovoljni prekinitvi zajetne in dolge pogodbe z New Jersey Devils.

Novo NHL priložnost je dobil pri Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, kjer je ostal debelo sezono, decembra lani se je moral posloviti od Kraljev. Sledila je selitev v Montreal, od tam pa k Washington Capitals, za katerega je odigral 15 tekem.

Preberite še:

Nikita Kučerov
Sportal Tampa Bay bržkone cel redni del brez Kučerova
NHL
Sportal Končno jasno, kaj bo z ligo NHL


 

Ne spreglejte