Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 10. 2021,
21.18

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Aleksander Petrov Alpska liga HDD Jesenice

Petek, 8. 10. 2021, 21.18

2 leti, 6 mesecev

Alpska liga, 8. oktober

Jeseničani še devetič zapored zmagoviti v Alpski ligi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Erik Svetina | Jeseničani so dosegli še deveto zaporedno zmago v Alpski ligi. Edini gol na tekmi z Bregenzerwaldom je dosegel Erik Svetina. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Jeseničani so dosegli še deveto zaporedno zmago v Alpski ligi. Edini gol na tekmi z Bregenzerwaldom je dosegel Erik Svetina.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice, pri katerem so razširili trenerski štab, trener vratarjev bo nekdanji železar Aleksander Petrov, so danes gostili Bregenzerwald in prišli še do devete zaporedne alpske zmage, ki jim jo je prinesel Erik Svetina, strelec edinega gola na teklmi. V torek bodo v domači dvorani Podmežakla v okviru državnega prvenstva gostili večnega tekmeca iz Ljubljane.

jes
Sportal Jeseničani do velike zmage na derbiju

Jeseničani so izjemen niz zmag v Alpski ligi povišali na devet tekem. Danes so v Podmežakli gostili Bregenzerwald, ki je odigral šele peto tekmo v tej sezoni, doživel pa že tretji poraz, ko je Erik Svetina v 52. minuti obračuna poskrbel za edini gol na tekmi. 

Prihodnji torek bo na Gorenjskem vroče, v sklopu državnega prvenstva bodo varovanci Nika Zupančiča pričakali tekmeca iz Ljubljane, Olimpijo, ki jo v ligi ICEHL vodi Mitja Šivic.

Nov član trenerskega štaba

Trenerskemu štabu železarjev se je pridružil Aleksander Petrov, ki bo do konca sezone deloval kot trener vratarjev. Tridesetletnik je večino vratarske kariere preživel na Jesenicah, zadnja leta pa deloval v Združenih arabskih emiratih, kjer je deloval tudi kot trener.

"Vesel sem, da sem se lahko vrnil v domači kraj, tja, kjer sem začel svojo hokejsko kariero. Vedno se je lepo vrniti domov, pa čeprav tokrat v malo drugačni vlogi. Občutki so enkratni, tudi atmosfera v ekipi je super, hkrati pa so me vsi člani ekipe zelo lepo sprejeli. Moj cilj je, da z ekipo, tako z vratarji kot drugimi člani, sodelujemo složno in seveda osvojimo alpsko hokejsko ligo. Želim si, da bi ta ekipa čim prej zaigrala v višji ligi, saj si to zasluži, prav tako pa bi fantje s svojim garanjem in trmo lahko hitro postali konkurenčni preostalim moštvom. Na tem mestu bi se rad zahvalil vsemu trenerskemu štabu in vodstvu kluba za ponujeno priložnost," je ob vrnitvi domov za uradno spletno stran kluba povedal Petrov.

Alpska liga

Petek, 8. oktober
HDD Sij Acroni Jesenice : Bregenzerwald 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Svetina 52. 

Lestvica

hokej splošna, palice
Sportal Jeseničani niz zmag podaljšali na sedem
Ne spreglejte