Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 10. 2020,
21.53

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

1

Natisni članek

Alpska liga HDD Jesenice HK Olimpija

Sobota, 3. 10. 2020, 21.53

3 leta, 6 mesecev

Alpska liga, 3. oktober

Zmaji na prvem večnem derbiju Alpske lige bruhali ogenj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

1

Večni derbi: Olimpija - Jesenice | Z večnim derbijem v Ljubljani se je začela nova sezona Alpske lige. Zmaji so železarje premagali s 6:1, v četrtek sledi povratna tekma na Jesenicah. | Foto Grega Valančič/Sportida

Z večnim derbijem v Ljubljani se je začela nova sezona Alpske lige. Zmaji so železarje premagali s 6:1, v četrtek sledi povratna tekma na Jesenicah.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Večna slovenska hokejska tekmeca HK SŽ Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice sta se v Hali Tivoli pomerila v uvodni tekmi nove sezone Alpske lige. Večni derbi so s kar 6:1 dobili Ljubljančani, ki bodo v četrtek na Jesenicah tako branili prednost petih golov.

Olimpija se je tako na prvi tekmi alpske sezone Jeseničanom oddolžila za dva poraza pred sezono, ko so bili Železarji za gol boljši od Ljubljančanov tako na poletni ligi na Bledu kot v pokalu v Ljubljani. Če so zmaji Gorenjcem pred začetkom sezone uspeli zabiti en sam gol, se jim je tokrat odprlo in so jim jih zabili kar šest, ob tem pa le enega dobili. 

Fotogalerija z večnega derbija v Hali Tivoli (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 22

Jeseničani so sicer pogrešali v zadnjih tednih najbolj vročega strelca ekipe Mirka Djumića. Ta jo je skupil na torkovi tekmi DP, na kateri sta se s soigralcem zaletela, Djumić je po udarcu v glavo obležal, tako da so ga odnesli na nosilih in bo odsoten dlje časa. Pri Olimpiji sta manjkata branilca David Planko, ki čaka na rezultate magnetne resonance, in Mark Čepon ter Anej Kujavec (vsi se ubadajo s poškodbami spodnjega dela telesa).

Že v prvih dveh minutah večnega derbija v Hali Tivoli, ki si ga je v živo smelo ogledati največ 400 imetnikov sezonskih vstopnic, sta gostujočega vratarja Žana Usa šokirala Miha Zajc in Nejc Brus, med strelce pri domačih so se vpisali še Aleš Mušič, Martin Bohinc in Mark Sever, za goste pa je častni zadetek dosegel Žan Jezovšek.

Miha Zajc po tekmi:

To še ni končna zmaga Ljubljančanov za osvojitev točk, že v četrtek namreč sledi nov derbi, takrat si bodo rdeči in zeleni nasproti stali v Podmežakli. Rezultati derbijev se bodo sešteli in šele takrat bodo podelili prve alpske točke sezone.

Andrej Tavželj po tekmi:

HDD Sij Acroni Jesenice - HK SŽ Olimpija
Sportal Slovenci izpolnili pogoj za začetek sezone, ki bo zahtevala potrpežljivost

Spremenjen prvi del tekmovanja Vsa moštva so morala pred začetkom sezone opraviti testiranje na novi koronavirus, ekipa Asiaga je morala v karanteno. | Foto: Eva Brili Grebenar Vsa moštva so morala pred začetkom sezone opraviti testiranje na novi koronavirus, ekipa Asiaga je morala v karanteno. Foto: Eva Brili Grebenar

Alpska druščina sezono začenja z majhnim zamikom in po novem sistemu. Zaradi varnostnih pravil za zajezitev covid-19 moštva prve tri tedne igrajo v "regijskih" skupinah s po štirimi udeleženci, ki  igrajo po dve medsebojni tekmi (doma in v gosteh). Ekipa v predtekmovanju tako načeloma odigra šest srečanj. 

Po dve tekmi istih nasprotnikov bodo rezultatsko sešteli in šele seštevki bodo moštvom prinesli točke (tri za zmago, dve za zmago, če bo po skupnem neodločenem izidu na dveh tekmah odločal podaljšek, ter eno za poraz po tej drugi možnosti). V predtekmovanju, ki se začenja danes, končalo pa se bo 22. oktobra, je tako mogoče osvojiti največ devet točk, ki jih bodo moštva prenesla v redni del. 

Izjema v predtekmovalnem delu je italijanska skupina, ki jo sestavljajo Asiago, Fassa, Val Gardena in Cortina Hafro. Igralci Asiaga so morali zaradi več okužb z novim koronavirusom v karanteno, tako da bodo v tej skupini odigrali le po eno tekmo.

ol jes
Sportal Uvod z dvema slovenskima derbijema, italijanska ekipa v karanteni

Kdo s kom v predtekmovanju?

V prvi skupini so Bregenzerwald, Lustenau, Kitzbühel in Feldkirch, v drugi Steel Wings Linz, KAC II, Sij Acroni Jesenice in HK SŽ Olimpija, v tretji Pustertal, Red Bull Juniors, Wipptal Broncos in Ritten ter v četrti Asiago, Fassa, Val Gardena in Cortina Hafro.

 

Alpska liga, sobota, 3. oktober

HK SŽ Olimpija : HDD Sij Acroni Jesenice 6:1 (3:0, 1:1, 2:0)
Zajc 1., 54., Brus 2., Mušič 15. (SH1), , Bohinc 37., Sever 58.; Jezovšek 28. (PP1)

Steel Wings Linz : KAC Celovec II 1:2
Gardena : Cortina 6:2
Wipptal Broncos : Ritten 5:6
Bregenzerwald : Lustenau 1:4
Feldkirch : Kitzbuhel 5:3
Pustertal : Red Bull Juniors 3:1

HDK Maribor
Sportal Mariborčani do zmage na Jesenicah

 
Ne spreglejte