Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 11. 2019,
21.20

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

Alpska liga HDD Jesenice HK Olimpija Val Pusteria

Sreda, 27. 11. 2019, 21.20

4 leta, 4 mesece

Alpska liga, 27. november

Olimpija se je z zmago na derbiju utrdila na prvem mestu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

V ponovitvi finala lanske sezone Alpske lige med branilcem naslova HK SŽ Olimpija in Pustertalom so pred okoli 900 gledalci s 3:2 zmagali Ljubljančani in se še utrdili na prvem mestu tekmovanja. Junak zmage je bil z dvema zadetkoma, sploh prvima v alpski sezoni, in asistenco Janez Orehek. Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice bodo v četrtek gostovali pri tretjem Rittnu.

Matej Hočevar HK SŽ Olimpija HDD Jesenice
Sportal Slovenec v idilični vasici za življenje, a zahtevni za delo

Trener Olimpije Gregor Polončič po zmagi nad Pustertalom:

Hokejisti HK SŽ Olimpija so odigrali tretjo tekmo Alpske lige v petih dneh. Na prvih dveh so se proti najskromnejši ekipi tekmovanja, drugemu moštvu Linza, ogrevali in jo odpravili s skupnim rezultatom 19:1. V sredo so imeli precej težje delo. Na nasprotni strani je stal podprvak Pustertal, ki so ga Ljubljančani v lanskem velikem finalu ugnali po preobratu.

Olimpija, ki se je morala znajti brez obolelega prvega čuvaja mreže Žana Usa, je bila večji del obračuna kakovostnejši tekmec in je slavila še na drugem medsebojnem srečanju sezone (na prvem so po podaljšku zmagali s 3:2). Tudi tokrat je bilo tesno. Izkazal se je napad Nik Simšič-Janez Orehek-Anej Kujavec. Dosegel je vse tri zadetke, dvakrat (za 2:0 in 3:1) je bil natančen Orehek, ki se je v letošnji sezoni Alpske lige sploh prvič vpisal med strelce. 

Hokejisti Olimpije so v derbiju Alpske lige v Tivoliju ugnali podprvaka Pustertal. Janez Orehek se je podpisal pod dva zadetka in asistenco. | Foto: Eva Brili Grebenar Hokejisti Olimpije so v derbiju Alpske lige v Tivoliju ugnali podprvaka Pustertal. Janez Orehek se je podpisal pod dva zadetka in asistenco. Foto: Eva Brili Grebenar

Zmaje je v vodstvo v prvi tretjini sicer po podaji Orehka z natančnim strelom z leve popeljal Simšič in od takrat vodstva niso več izpustili iz rok. Gostje, ki so zapretili predvsem v začetku drugega dela, ko je njihovo pobudo s polminutnim odmorom prekinil trener domačih Gregor Polončič, so se dvakrat približali na gol zaostanka. Drugič brez vratarja in s šestimi igralci v polju. Na tak način so poskušali tudi izenačiti in izsiliti podaljšek, a jim ni uspelo. 

Obolelega Usa je dobro zamenjal Tilen Spreitzer, ki je zaigral prvič po zlomu prsta in stisnil zobe, ob tem so mu velik del tekme soigralci uspešno stali ob strani. 

Janez Orehek, strelec dveh zadetkov:

"Imeli smo nekaj slabih minut, a odgovorili fantastično"

"Vrhunski hokej. Imeli smo sicer nekaj slabih minut v začetku druge tretjine, ko smo nekoliko popustili v malenkostih, detajlih, v katerih smo bili dobri predvsem v prvi tretjini. A odgovorili smo fantastično. Drsalno smo bili dobri. Na koncu smo zasluženo zmagali. Določene stvari lahko še izboljšamo, prostor za izboljšave je, a rastemo kot ekipa, kar je super," je po srečanju razmišljal Polončič in ob vprašanju, ali je bila to najboljša predstava njegovih varovancev letos, dodal, "ena boljših".

V soboto v Salzburg, Jeseničani v četrtek v Italiji

Olimpija bo po večerni tekmi v alpski akciji spet v soboto, ko bo gostovala pri drugi ekipi Salzburga, naslednjo domačo tekmo Alpske lige pa bo gostila 21. decembra (dan po večnem derbiju na Jesenicah), ko se bo v Tivoliju oglasil Asiago.

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice bodo nove točke Alpske lige lovili v četrtek, ko bodo gostovali pri vse bolj razpoloženem Rittnu.

Alpska liga, 27. november

Lestvica

1. HK SŽ Olimpija 19 tekem – 44 točk
2. Val Pusteria 18 – 39  
3. Ritten 17 – 36
4. Lustenau 19 – 35
5. Asiago 18 – 34
6. Gardena 17 - 32 
.............................................................
7. Zell am See 18 – 31
8. Cortina 16 - 30
9. HDD Sij Acroni Jesenice 17 – 27
10. Feldkirch 15 – 27
11. Fassa 15 – 24
12. Vipiteno 18 – 24
13. Red Bull Salzburg II 19 – 22
14. Vienna Capitals II 18 – 18 
15. Kitzbuhel 16 – 17
16. KAC II 19 – 17
17. Bregenzerwald 18 – 12
18. Black Wings Linz 17 – 2

Preberite še:

HDD Jesenice
Sportal Jeseničani do pričakovane zmage
Ne spreglejte