Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 10. 2023,
21.50

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

HK RST-Pellet CELJE HDD Jesenice Alpska liga

Torek, 24. 10. 2023, 21.50

6 mesecev, 1 teden

alpska liga, 24. oktober

Jeseničani šele po kazenskih strelih strli Celjane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
HK RST-Pellet Celje, HDD Jesenice, | Jeseničani so odpor Celjanov strli šele po izvajanju kazenskih strelov. | Foto www.alesfevzer.com

Jeseničani so odpor Celjanov strli šele po izvajanju kazenskih strelov.

Foto: www.alesfevzer.com

Drsališče v Mestnem parku Celje je bilo prizorišče slovenskega dvoboja alpske lige. Celjani se branilcem naslova niso dali. Hokejiste HDD Sij Acroni Jesenice, ki so na drugem mestu lestvice, so do zmage namreč prišli šele po kazenskih strelih s 3:2.

HK RST-Pellet Celje
Sportal Celjani brez možnosti, Jeseničani brez desete zmage

Prvi medsebojni obračun v regionalnem tekmovanju je bil na sporedu že v uvodnem krogu, takrat so Sij Acroni Jesenice v Podmežakli zmagale s 6:1. Zdaj so bili gostitelji Celjani. Ne ena ne druga ekipa pred slovenskim regionalnim derbijem nista imeli najboljše popotnice, saj so prvaki na zadnji tekmi klonili v Meranu z 2:5, Celjani pa z 1:6 v Zell am Seeju.

Celjani so dvakrat vodili, Jeseničani dvakrat izenačili. | Foto: www.alesfevzer.com Celjani so dvakrat vodili, Jeseničani dvakrat izenačili. Foto: www.alesfevzer.com Jeseničani, ki niso mogli računati na popolno ekipo -manjkali so Gašper Glavič, Tadej Čimžar, Urban Sodja, Tim Borše -, statusa papirnatega favorita niso takoj potrdili. Borbeni Celjani, ki so pogrešali kapetana Jureta Sotlarja, Luko Kalana, Marka Čepona, so krenili odločno. Že v šesti minuti je Jakob Bernard poskrbel za vodstvo. Jeseniški odgovor je bil hiter, David Planko pa je bil strelec za 1:1. A še pred koncem tretjine so spet vodili domači, za novo vodstvo je zadel Jakob Pečnik.

Nadaljevanje v drugi tretjini ni prineslo zadetkov, Celjani so ob dobro razpoloženem vratarju Jakobu Brandnerju uspešno odbijali jeseniške napade, a tudi sami nekajkrat ogrozili Žana Usa v vratih železarjev. Podobno je bilo v zadnji tretjini. Jeseničani so sicer imeli terensko premoč, ki pa je dolgo ostala neizkoriščena. Vse do 57. minute, ko je moral na klop za kaznovane Bernard. To pa je izkoristil Gašper Seršen in gostom omogočil podaljšek.

Žan Jezovšek (na fotografiji) in Eric Pance sta bila uspešna pri izvajanju kazenskih strelov. | Foto: www.alesfevzer.com Žan Jezovšek (na fotografiji) in Eric Pance sta bila uspešna pri izvajanju kazenskih strelov. Foto: www.alesfevzer.com

V tem so bili bližje uspehu Celjani, tudi zaradi jeseniške kazni, ko so zadnji dve minuti igrali z igralcem manj. A odločitve ni prineslo niti dodatnih pet minut (1:2, 0:0, 1:0; 1:0), tako da sta ekipi izvajali kazenske strele. Pri teh pa so bili boljši Jeseničani: zadela sta tako Žan Jezovšek kot Eric Pance, Us je ustavil oba celjska poskusa in zmaga je odšla na Gorenjsko.

HK RST-Pellet Celje, HDD Jesenice, | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

Alpska liga

Torek, 24. oktober

Preberite še: 

HDD Jesenice : HK Olimpija
Sportal Jeseničani po preobratu do zmage v Zalogu, Kranjčani tesno zmagali v Mariboru
HK RST-Pellet Celje
Sportal Visoki zmagi Celjanov in Jeseničanov
Ne spreglejte