Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 10. 2018,
22.39

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

1

Natisni članek

Alpska liga HK Olimpija HDD Jesenice

Četrtek, 4. 10. 2018, 22.39

5 let, 6 mesecev

Alpska liga od 2. do 5. oktobra

Korenu se je odprlo, Olimpijin niz neporaženosti se nadaljuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

1

HK SŽ Olimpija | Olimpija je vknjižila četrto zaporedno zmago. V Italiji je slavila s 4:1. | Foto HK SŽ Olimpija

Olimpija je vknjižila četrto zaporedno zmago. V Italiji je slavila s 4:1.

Foto: HK SŽ Olimpija

Hokejisti HK SŽ Olimpija so po treh domačih zmagah gostovali pri Cortini in z zmago s 4:1 podaljšali niz neporaženosti. Dva zadetka, tudi zmagovitega, je dosegel junak zadnje domače tekme (hat-trick) Gal Koren. Zmaji so skočili na tretje mesto, na vrhu je brez izgubljene točke na šestih tekmah Val Pusteria.

Olimpija se je v 22. minuti znašla v zaostanku, a je še pred polovico obračuna izenačil Aleš Kranjc​​​​​​, v 48. minuti je nato prvič udaril Gal Koren​​​​​​, le nekaj minut zatem pa z novim golom zeleno-belim zagotovil mirnejši zaključek srečanja. Dobre tri minute pred koncem je končnih 4:1 postavil Kristjan Čepon. Za Korena, znašel se je v idealni postavi zadnjega tedna, je bil to peti zadetek na zadnjih dveh tekmah, pred tem na uvodnih petih ni dosegel nobenega.

Zmaji bodo imeli zdaj kar nekaj premora v Alpski ligi, naslednja tekma jih čaka v nedeljo, 14. oktobra, ko bodo gostili Bregenzerwald. 

Jeseničani odpihnili Celovec

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so se po dveh gostovanjih v sredo vrnili na domač teren, kjer so upravičili vlogo favorita in visoko, z 9:1, odpravili drugo ekipo Celovca, ki zaseda predzadnje mesto. 

Jeseničane je v drugi minuti s prvencem v Alpski ligi v vodstvo popeljal mladi Aljoša Crnovič, mrežo gostov pa so zatresli še Miha Brus (dvakrat), Gašper Seršen, Urban Sodja, Nik Pem Jaka Šturm, Tadej Čimžar in Luka Kalan, ki je pol minute pred koncem srečanja postavil končnih 9:1. V vratih železarjev je tokrat stal Žiga Kogovšek, ki je zaustavil 20 strelov od 21. 

Najboljši posameznik na srečanju s Celovcem Luka Kalan je bil zadovoljen s pristopom. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič Najboljši posameznik na srečanju s Celovcem Luka Kalan je bil zadovoljen s pristopom. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

"Tekmo smo vzeli kot vsako v tej ligi. Šli smo na polno in napolni mrežo Celovca ter zasluženo zmagali. Tri točke so najbolj pomembne," je bil po srečanju zadovoljen eden najboljših posameznikov jeseniške vrste Kalan, ki je ob zadetku vpisal še štiri podaje. S soigralci bo ritem v Alpski ligi nadaljeval v soboto, ko bodo pričakali Kitzbühel. "Moštva ne poznam, so pa bili lani precej neugodni. Če so letos še spremenili ekipo, znajo biti še bolj. Gremo pa vsako tekmo na sto odstotkov, tudi v soboto bo tako."

Peti krog sta v torek odprla okrepljeni Lustenau in zadnji Milano. Avstrijci so z zmago s 5:3 na vrhu prehiteli Val Pusterio.

Alpska liga, med 2. in 5. oktobrom

Lestvica

Preberite še:

T. J. Oshie
Sportal Kakšen začetek sezone, že na uvodni tekmi so padali rekordi #video
HDD Jesenice Asiago
Sportal Jeseničani pri nekdanjem trenerju ostali praznih rok
HDD Jesenice Asiago
Sportal Korenu z ramen padlo nekaj bremena, Jeseničani strli novinca
Bern New Jersey Devils
Sportal Muršakovi so se dobro upirali NHL-ovcem
Pokal Slovenije HK Olimpija HK triglav Kranj
Sportal Dvojne točke za Kranjčane, uspešni tudi Založani

 

Ne spreglejte