Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 9. 2018,
13.10

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Gal Koren HDD Jesenice HK Olimpija Alpska liga

Nedelja, 30. 9. 2018, 13.10

5 let, 6 mesecev

Alpska liga, 29. september

Korenu z ramen padlo nekaj bremena, Jeseničani strli novinca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
HDD Jesenice Asiago | Jeseničani so na dvojnem gostovanju. Milano so premagali s 5:4, v nedeljo se bodo pomerili še s Feldkirchom.  | Foto Urban Meglič/Sportida

Jeseničani so na dvojnem gostovanju. Milano so premagali s 5:4, v nedeljo se bodo pomerili še s Feldkirchom.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Slovenska predstavnika v Alpski ligi sta vpisala novi zmagi. Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so s 5:4 slavili pri Milanu, HK SŽ Olimpija je s 5:1 premagala lanskega finalista Ritten. Tri zadetke je dosegel Gal Koren, dva pa kapetan Aleš Mušič. Železarje, ki se morajo znajti brez poškodovanega Davida Rodmana, za katerega bi bilo lahko zaradi strgane križne vezi že konec sezone, v nedeljo čaka novo gostovanje pri Feldkirchu Nika Zupančiča. 

Obračun v Ljubljani se je začel povsem po željah gostiteljev. Že v tretji minuti je zadel kapetan Olimpije Aleš Mušič, vodstvo pa je v 13. s svojim prvim zadetkom sezone povišal Gal Koren.

Vratar Žan Us sicer ni bil povsem brez dela, a je ustavil 25 strelov tekmecev, klonil pa le na začetku drugega dela, ko so gostje izkoristili napako Olimpije in z igralcem manj znižali na 1:2. V drugem delu srečanja so si zmaji privoščili kar nekaj napak, gostje so poskušali iz protinapadov, a jim Usa ni uspelo več premagati. So pa spet zadeli zeleno-beli, ki jih je Koren ob številčni prednosti še pred koncem tretjine spet odpeljal na +2.

Razigrani Koren je za tretji gol na tekmi zadel še v 46. minuti, piko na i zmagi pa je dodal Mušič z zadetkom v 51. minuti. Pod štiri podaje razpoloženega prvega napada se je podpisal Miha Zajc.  Naslednja tekma Ljubljančane čaka v gosteh, v četrtek bodo gostovali v Cortini.

Breme padlo z ramen

Gal Koren je na prvi zadetek sezone Alpske lige čakal šest tekem, nato je dosegel tri.  | Foto: Urban Urbanc/Sportida Gal Koren je na prvi zadetek sezone Alpske lige čakal šest tekem, nato je dosegel tri. Foto: Urban Urbanc/Sportida "Tekma je bila od prve minute precej naporna, morali smo trdo delati, da je rezultat tak, kot je. Res smo se borili. Mislim, da smo si rezultat in tri točke resnično zaslužili. Morali smo stisniti, igrali na tri linije in tekmo pripeljali do konca. Ritten se ni drastično spremenil, poskuša igrati lep hokej, igrajo podobno kot lani. A tokrat jim nismo dopustili razviti svoje igre, prisilili smo jih, da so se nam podredili," je po srečanju, ki bi se, sploh po napakah Olimpije v drugi tretjini, lahko hitro obrnilo, dejal strelec treh zadetkov Koren.

"Vsekakor smo naredili nekaj napak, ki jih ne bi smeli, na srečo jih niso izkoristili. Po drugi strani pa smo mi dobro izkoristili priložnosti in nekako z zadetki "odnašali" napake. Te so sestavni del športa, vsakemu se dogajajo, tudi nam,"

Za Korena je bil to prvi zadetek alpske lige nove sezone. "Nekaj bremena je zagotovo padlo z ramen. Boril sem se za ta zadetek kar nekaj časa. Vedno sem govoril, da je le treba zadeti, potem se bo pa odprlo. Nisem bil sam zaslužen za to, pomagala mi je celotna linija, ki je tokrat delovala res dobro," je ob uspehu soigralce pohvalil 26-letnik.

Jeseničani tesno prek Milana

Tudi Jeseničani so dosegli pet zadetkov, a slavili bolj tesno zmago. Novinca Milano, ki je po začetni odpovedi tekme proti Feldkirchu le dočakal domačo premiero, so premagali s 5:4. Domače je v vodstvo popeljal slovenski napadalec Eric Pance. 

Žiga Urukalo in Gašper Glavič sta poskrbela za jeseniško vodstvo, ki ga je izničil še en Slovenec v dresu Milana Maks Selan. Tadej Čimžar je še pred prvim odmorom zadel za novo vodstvo železarjev, ki ga je v drugi tretjini Nik Pem zvišal na +2. Domači so se vrnili, a je še drugič udaril Čimžar (5:3), čigar zadetek se je na koncu izkazal za zmagovitega. 

Jeseničane v nedeljo čaka nova tekma, gostovali bodo pri Feldkirchu Nika Zupančiča. 

HDD Jesenice Asiago
Sportal Jeseničani pri nekdanjem trenerju ostali praznih rok

Matjaž Rakovec bo predsednik Alpske lige. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Matjaž Rakovec bo predsednik Alpske lige. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ob robu polletnega kongresa Mednarodne hokejske zveze (IIHF) na Malti so predsedniki krovnih hokejskih organizacij Avstrije (OEHV), Italije (FISG) in Slovenije (HZS) podpisali dogovor o nadaljevanju partnerstva v projektu Alpske hokejske lige (AHL) vse do leta 2025.

"Veseli me, da smo dogovor obnovili že eno leto pred iztekom obstoječega iz maja 2016, ko smo z avstrijskimi in italijanskimi partnerji ustanovili Alpsko hokejsko ligo. To nam omogoča načrtovanje razvoja lige na daljši rok, pomembno pa je tudi s stališča sponzorjev in oglaševalcev," je povedal predsednik HZS Matjaž Rakovec. 

Alpska hokejska liga, ki jo v tretji sezoni sestavlja 17 klubov iz treh držav ustanoviteljic, bo še naprej sodelovala z IIHF. Tekmovanje bo s koncem prihodnje sezone dobilo tudi svojega predsednika. AHL bo vodil predsednik HZS Rakovec

Alpska liga, 29. september

Lestvica

Preberite še:

HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal "Lahko smo veseli, da smo jo dobro odnesli"
HDD Jesenice Asiago
Sportal Jeseničani suvereno, Blejci premagali Maribor in izgubili z Založani

 

Ne spreglejte