Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 3. 2021,
19.31

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

1

Natisni članek

HDD Jesenice Alpska liga

Nedelja, 14. 3. 2021, 19.31

3 leta, 1 mesec

Alpska liga, 14. marec

Presenečenje na Gorenjskem: zadnja ekipa Jeseničanom zadala prvi domači poraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

1

HDD Jesenice HK Olimpija | Jeseničani so izgubili z zadnjim moštvom tekmovanja, drugo ekipo Linza, ki je železarjem zadala prvi domači poraz v rednem delu Alpske lige. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Jeseničani so izgubili z zadnjim moštvom tekmovanja, drugo ekipo Linza, ki je železarjem zadala prvi domači poraz v rednem delu Alpske lige.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so po sobotni zmagi nad Gardeno v nedeljo pričakali zadnjeuvrščeni kolektiv Alpske lige in presenetljivo izgubili. Druga ekipa Linza jih je premagala po podaljšku (1:2) in vknjižila šele tretjo zmago v sezoni. Železarji po porazu ostajajo drugi, ali bodo tam ostali tudi po koncu rednega dela, bo jasno po četrtkovem gostovanju pri Vipitenu. Na prvem bo končal HK SŽ Olimpija.

HDD Jesenice Bregenzerwald Jaka Sodja
Sportal Jeseničani na domačem ledu ostajajo neporaženi, mladi Kanadčan se poslavlja

Jeseničani so srečanje znova odprli slabo, gostje so izkoristili neprepričljivo igro domačih in v 16. minuti, ko so imeli na ledu celo igralca manj, premagali Žana Usa in povedli z 1:0. V 32. minuti se je Nik Širovnik podpisal pod izenačujoč zadetek. Kljub strelski prevladi Jesenic (42:22) se rezultat do konca rednega dela ni spremenil.

Sledil je podaljšek, v tem pa zadetek Francesca Arcurija in šele tretja zmaga avstrijske ekipe v tej sezoni. Še tretja v podaljšku. V vratih gostov se je z 41 obrambami izkazal Leon Sommer, Us je ustavil 20 strelov Linza. Ta je z zmago preprečil, da bi Jeseničani v rednem delu alpske sezone na domačih tekmah ostali nepremagani.

Varovanci Mitje Šivica ostajajo drugi, a si še niso zagotovili tega mesta po rednem delu. To bodo poskušali narediti v četrtek, ko bodo na sporedu zadnje tekme pred končnico. Železarje, ki bodo takrat gostovali pri Vipitenu, lahko prehiti le Pustertal, ki ima dve točki manj od njih. Jeseničane, ne glede na razplet Pustertalove tekme, na drugem mestu ohranja vsaj točka.

Na zadnjih tekmah porabili preveč emocij in energije "Mislim, da smo v zadnjih tekmah porabili preveč emocij in energije, ko smo slabo začenjali in lovili nasprotnike," meni Andrej Tavželj. | Foto: Peter Podobnik/Sportida "Mislim, da smo v zadnjih tekmah porabili preveč emocij in energije, ko smo slabo začenjali in lovili nasprotnike," meni Andrej Tavželj. Foto: Peter Podobnik/Sportida

"Začeli smo slabo, tako kot prejšnjo tekmo. Igrali smo medlo, čeprav smo bili še vseeno dokaj disciplinirani. Zadnji dve tretjini sta bili boljši, imeli smo več priložnosti, a če loviš tekmo, se vedno ne izide. Realizacija ni bila na isti ravni kot prejšnje tekme. Mislim, da smo v zadnjih tekmah porabili preveč emocij in energije, ko smo slabo začenjali in lovili nasprotnike. V četrtek proti Vipitenu je spet nova priložnost in takrat bomo kot ekipa dokazali, da znamo odigrati tudi 60 minut dobrega hokeja," je po porazu razmišljal današnji slavljenec in kapetan Jesenic Andrej Tavželj, ki se je v soboto po več kot dveh mesecih in pol prisilnega počitka vrnil v tekmovalni ritem.

Štirje neposredno v končnico, osmerica v dodaten boj

Prva štiri moštva po 36 tekmah napredujejo neposredno v četrtfinale (četrtfinalno vstopnico so si že zagotovili Olimpija, Jesenice, Pustertal in Asiago), tista, na mestih med petim in 12., pa se bodo po rednem delu med seboj udarila za preostala štiri mesta v končnici (dvoboje na dve zmagi bodo igrali med 20. in 25. marcem). Četrtfinale se bo začel 27. marca. Vse serije izločilnih bojev bodo potekale na tri zmage. 

 

Alpska liga

Nedelja, 14. marec
HDD Sij Acroni Jesenice : Steel Wings Linz 1:2* (0:1, 1:0, 0:0, 0:1)
Širovnik 32. (Tavželj, Glavič); Bretschneider 16. (SH1), Arcuri 63.

*podaljšek

Red Bull Juniors : Cortina 4:6

 

Lestvica

1. HK SŽ Olimpija* 35 tekem – 80 točk
2. HDD Sij Acroni Jesenice* 35  – 74
3. Pustertal* 35 - 72
4. Asiago* 35 – 68
....................................
5. Cortina 35 – 60
6. Red Bull Juniors 35 – 53
7. Ritten 35 – 49
8. Lustenau 35 – 46
9. Gardena 35 – 45
10. Feldkirch 34 – 44
11. Vipiteno 35 – 42
12. Bregenzerwald 35 – 41
...................................
13. Fassa 34 – 33
14. EC KAC II 35 – 28
15. Kitzbühel 35 – 23
16. Steel Wings Linz 35 – 7

*Ekipa se je uvrstila v končnico; prve štiri ekipe se po rednem delu (36 tekmah) uvrstijo neposredno v končnico, moštva na mestih med 5. in 12. pa med seboj igrajo za preostale štiri četrtfinalne vstopnice.

Ne spreglejte