Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 10. 2012,
11.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Innsbruck

Torek, 23. 10. 2012, 11.45

8 let

A. Mušič: Treba bo začeti zmagovati doma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred ''zmaji'' je prvi igralni torek v EBEL. V Tivoli prihaja Innsbruck, ki so ga izbranci Bojana Zajca na prvi tekmi ponižali s 7:1. Aleš Mušič pričakuje, da bo tokrat težje, vseeno pričakuje zmago.

Hokejisti iz slovenske prestolnice ostajajo na domačem ledu zgolj pri eni zmagi in treh točkah. Slednjo so dobili proti Celovčanom, ko so izgubili šele po izvajanju kazenskih strelov. Če so v prejšnjih sezonah doma blesteli in nekoliko slabše igrali v gosteh, pa je letos slika povsem drugačna. Na tujem imajo namreč štiri zmage in prav toliko porazov. V zadnjem krogu so ugnali drugouvrščeni Dunaj s 3:2. V zadnji tretjini so prikazali morda celo najboljši hokej v sezoni, dosegli dva zadetka, na svoja vrata pa prejeli vsega štiri strele. ''Tokrat smo odigrali vseh 60 minut zelo dobro v obrambi, prav tako pa izkoristili nekaj svojih priložnosti. Po danem tretjem zadetku smo vse sile usmerili v obrambo in uspelo nam je zadržati vodstvo do konca tekme,'' se je uzrl proti zadnji zmagi ljubljanski kapetan, ki mu za zdaj še ni steklo v napadu. Ob zadetku je vpisal še štiri podaje.

Za dvig po lestvici so potrebne domače zmage

Prav slabe predstave v Tivoliju, ki je v tej sezoni kot zaklet, so razlog, da so izbranci Bojana Zajca šele na desetem mestu lestvice. ''Ne vem, zakaj igramo v gosteh bolje kot doma, vendar pa bo treba začeti zmagovati tudi doma in verjamem, da bomo zmagali že na obračunu proti Innsbrucku,'' je trdno prepričan Mušič. Zmaga bi morebiti prinesla tudi dvig po lestvici navzgor. Zaostanek za osmim mestom namreč znaša dve točki, medtem ko je sedmo mesto že nekoliko bolj oddaljeno.

Prav ''morski psi'' so izvrstna priložnost, da navijači v Tivoliju vidijo drugo zmago. Na prvi tekmi je bila Olimpija prepričljiva, bilo je kar 7:1. Na tem obračunu sta se prve zmage veselila Bojan Zajc in Jan Muršak. A čeprav Innsbruck zaseda zadnje mesto z vsega štirimi točkami, se na to ne gre opirati. ''Verjetno bo težje kot na prvi tekmi, saj je Innsbruck videl, kako igramo in analiziral našo igro, vendar mislim, da če bomo igrali tako, kot smo na zadnjih tekmah, se nam ni treba nič bati,'' je za konec dejal otrok Olimpije.

Ne spreglejte