Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
12. 6. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Euro 2016 Wayne Rooney Roy Hodgson angleška nogometna reprezentanca

Nedelja, 12. 6. 2016, 6.00

6 let, 6 mesecev

Odmevi po tekmi Anglija : Rusija

Anglija v šoku, črna serija se nadaljuje

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Angleška nogometna reprezentanca je tudi na svojem devetem uvodnem nastopu na evropskem prvenstvu ostala brez zmage. Z igro ni razočarala, na koncu pa ni dobila tistega, kar je želela.

Čeprav se je vedelo, da bodo Rusi vse prej kot lahek nasprotnik, so imeli trije levi na čelu s kapetanom Waynom Rooneyjem, ki je igral na sredini igrišča, celotno srečanje vse pod kontrolo. Bili so nevarnejši, a zadetek so kljub številčnim priložnostim dočakali šele v 73. minuti, ko je s pravo bombo s prostega strela ruskega vratarja premagal Eric Dier.

Kmalu po zadetku je angleški selektor Roy Hodgson iz igre potegnil Rooneyja, v igro pa poslal Jacka Wilsherja, kar mnogi menijo, da je bila velika taktična napaka selektorja, ki je po tekmi ni priznal. "Zamenjal sem utrujenega Rooneyja, a mislil, da s to potezo ni bilo nič narobe. Oba nam pomagata igrati, tudi Jack je opravil svoj posel," se je v intervjuju za ITV branil 68-letni angleški strokovnjak.

Prve tekme Anglije na evropski prvenstvih:

1968 – poraz, 1980 – remi, 1988 – poraz, 1992 – remi, 1996 – remi, 2000 – poraz, 2004 – poraz, 2012 – remi, 2016 – remi

Kako pogoltniti grenko pilulo

"Ko tako dominiraš in prejmeš zadetek v zadnjih minutah, se počutiš, kot da si tekmo izgubil. A iz te tekme lahko potegnemo ogromno pozitivnega. Rusi so dosegli odličen zadetek, težjo je reči, da smo naredili kakšno veliko napako, to je ruska kakovost, ki ji ne manjka. Smo razočarani, zaslužili smo si zmago, a tako pač je v nogometu. Treba je pogoltniti grenko pilulo, a če nam jo uspe, se veselim nadaljevanja turnirja," je dodal Hodgson.

Angležem je v sodnikovem podaljšku zmago z nebeškim skokom ukradel ruski 33-letni veteran Vasilij Berezucki in poskrbel, da Angleži tudi na svoji deveti uvodni tekmi na evropskem prvenstvu niso zmagali.

Wayne Rooney po tekmi v Marseillu ni mogel skriti razočaranja. | Foto: Wayne Rooney po tekmi v Marseillu ni mogel skriti razočaranja.

Rooney: Točka je točka


S svojim selektorjem se strinja tudi kapetan Rooney, ki je na sredini odigral izjemno, nikoli pa ne bomo vedeli, kako bi se tekma končala, če bi ostal na zelenici.

"Igrali smo dobro, a nismo izkoristili naših priložnosti. Seveda smo razočarani, da nam ni uspelo zmagati, a ni vse tako črno. Vseh 90 minut smo zelo dobro stali na igrišču, mislim, da smo pokazali dovolj za zmago, a Rusi so nas kaznovali v izdihljajih tekme. Točka je točka, moramo se pobrati in zmagati naslednjo tekmo," se je najboljši angleški strelec vseh časov že ozrl proti Walesu, ki je v soboto na svojem evropskem debiju premagal Slovaško in zdaj vodi v skupini B.

Se bo Anglija uvrstila iz skupine?

  • Da.
    81,08 %
    90 glasov
  • Ne.
    18,92 %
    21 glasov
Oddanih 111 glasov
Ne spreglejte