Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 5. 2014,
11.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Bruno Najdič kvalifikacije

Nedelja, 25. 5. 2014, 11.35

8 let

Živa Recek: Na naslednjih tekmah ne bomo prestrašene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V prvi tekmi kvalifikacijskega turnirja v Madridu ni bilo presenečenja. Varovanke Bruna Najdiča so Čehinjam morale priznati premoč.

Bruno Najdič, selektor Slovenije: "Izgubili smo proti izredno močni reprezentanci, v njihovo kakovost smo se lahko prepričali že v nekaterih evropskih klubskih tekmah. Ne vem sicer, če je to dobra tolažba. V tekmo smo vstopili preveč boječe, bilo je preveč spoštovanja tekmic. V prvih dveh nizih nam ni uspevalo nič, rabili smo dva niza, da smo začeli igrati. Vesel pa sem, da smo se dvignili, pokazali, da lahko igramo tudi proti tako kakovostnemu tekmecu. In to zelo dobro. Vseeno pa me nekoliko skrbi slab začetek, čeprav punce tudi razumem. Ni enostavno priti na igrišče in igrati proti kakovostnejšemu tekmecu, zato je trema nekaj običajnega. Toda znebile so se je, tako da smo lahko v tretjem in četrtem nizu igrali z maksimalnim tveganjem, žal se nam v četrtem na koncu to ni obrestovalo. Toda predvsem zaradi tekmic, ki so v teh trenutkih igrale neverjetno obrambo. Svojim igralkam nimam česa očitati, saj so povsem izpolnjevale moja navodila, videlo se je, da smo se taktično dobro pripravili. Zdaj se bomo še za Španke, ki niso tako kakovostne, še prej pa bomo morali pozabiti na današnjo tekmo."

Živa Recek, sprejemalka Slovenije: "Na začetku smo bile videti malo prestrašene in v krču. Ni lahko, če igraš proti tako kakovostnemu tekmecu in tako visokemu bloku. Toda treme smo se znebile, v tretjem nizu zaigrale na polno, saj smo si želele osvojiti vsaj častni niz. V tem in večini četrtega smo igrale res dobro, nismo naredile veliko napak, prisilile pa tekmice, da so jih več naredile one. Dobro nam je kazalo tudi v četrtem, ko smo začutile, da lahko osvojimo še kaj več, a smo nato spet naredile nekaj napak, bilo je tudi nekaj zmede. S tako energijo, ki smo jo kazale v dveh nizih, bi morale igrati ves čas, upam, da jo bomo pokazale tudi v soboto in nedeljo. Na naslednjih tekmah zagotovo ne bomo prestrašene."

Ne spreglejte