Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
4. 5. 2014,
21.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

preskakovanje ovir konjeništvo Celje Hugo Bosio

Nedelja, 4. 5. 2014, 21.42

8 let

Zgodba o uspehu: podrl zadnjo oviro, a končal na stopničkah

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tomaž Laufer je začinil večdnevni mednarodni konjeniški praznik v Celju z lepim uspehom. Na tekmi svetovnega pokala v preskakovanju ovir je osvojil tretje mesto, za nameček pa osvojil še Bronze Tour.

Šestinštiridesetletni Mariborčan v skladu s svojim priimkom hitro teče, zato je tudi pri vrhu. Šalo na stran, Tomaž Laufer je bil na konjeniškem vrhuncu v Celju daleč najbolj izpostavljen posameznik v domačih vrstah. Izkazal se je že v petek, ko je na tekmovanju pokala narodov izpolnil normo za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Normandiji, odlično formo pa sta z žrebcem, poimenovanem Heart Stealer potrdila še dva dni pozneje, ko sta se na tekmi svetovnega pokala uvrstila na stopničke.

Laufer je osvojil tretje mesto, čeprav je njegov konj pri zadnjem skoku podrl oviro, a je bil vseeno dovolj hiter, da je lahko na slavnostni podelitvi gledalcem pomahal z odra za zmagovalce. Enega največjih uspehov v karieri, točke so štele tudi za mednarodno jakostno lestvico, je dopolnil še z zmago v tekmovanju Bronze Tour, kjer so se za razliko od svetovnega pokala (do 160 cm) preskakovale bistveno nižje ovire (največ 130 cm).

Zdesetkana slovenska postava, Grumovi spodletele sanje o Normandiji

Tekmovanje, ki so ga na prelepo sončno nedeljo na zunanjem tekmovališču Centra konjeniškega športa Celje (po navedbi gostiteljev je bilo čez dan na prizorišču okrog 3.000 obiskovalcev) spremljale prepolne tribune, je minilo v prevladi Čehinje Zuzane Zelinkove. Glas o zgledno prirejenem športnem dogodku v Lopati bo romal tudi v njeno deželo, saj je Češka že zaprosila za televizijske posnetke, drugo mesto pa je osvojil Litovec Andrius Petrovas.

Zaradi neverjetne smole, v petek sta se na tekmovanju pokala narodov poškodovala žrebec in kobila dveh slovenskih reprezentantov, je v nedeljo poleg uspešnega Tomaža domače barve branila le še Lidija Grum. V petek ji je do izpolnjene norme za nastop na letošnjem vrhuncu, svetovnem prvenstvu v Franciji, ponagajala le ena kazenska točka (zbrala jih je pet, če bi jih štiri, bi to zadostovalo za izpolnitev cilja), na tekmi svetovnega pokala pa je s 14 kazenskimi točkami osvojila 26. mesto.

Celje se je od močne mednarodne konjeniške zasedbe poslovilo z željami, da se prihodnje leto ponovno snidejo v knežjem mestu. ''Pohvale mednarodnih sodnikov, dejali so, da je vse minilo brez napake, so najlepše priznanje za organizatorje, ki smo se tako odmevnega dogodka lotili prvič,'' je Sportalu zaupal vodja marketinga Hugo Bosio ml., ko je prešteval vtise po štiridnevnem konjeniškem spektaklu v Celju. Slovenija tekem v preskakovanju ovir na tako visoki ravni ni gostila že ogromno let.

Prihodnje leto bi se lahko zgodba o celjskem večdnevnem spektaklu ponovila, želja prirediteljev pa sega v smer, da bi se spremenil termin dogodka, saj so predstavljali prvomajski prazniki dvorezen meč pri udeležbi ljubiteljev konjeništva.

Ne spreglejte