Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 6. 2024,
20.44

Osveženo pred

4 dni, 9 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Tjaša Pintar Hana Sekuti Janja Šegel Tina Čelik plavanje

Nedelja, 23. 6. 2024, 20.44

4 dni, 9 ur

EP v plavanju, Beograd

Ženska štafeta sedma za konec EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Tina Čelik | Tina Čelik je predala kot peta. | Foto Aleš Fevžer

Tina Čelik je predala kot peta.

Foto: Aleš Fevžer

Slovenske plavalke Janja Šegel, Tina Čelik, Hana Sekuti in Tjaša Pintar so zadnji slovenski nastop na evropskem prvenstvu v Beogradu končale s sedmim mestom na 4 x 100 m hrbtno. Na vrhu so se zvrstile Poljakinje, Madžarke in Danke, Švedinje so za bronom zaostale dve desetinki sekunde.

V slovenski vrsti je vnovič odlično nastopila Tina Čelik v prsni predaji, ki je tekmo končala z dosežkom 1:07,88 in ekipo pripeljala na peto mesto, s 4:08,85 pa so debelo sekunde zaostale za državnim rekordom. S šestim finalom so Slovenke sicer popravile slovenski vtis, a ne gre spregledati, da so plavalci tudi na tretjem evropskem prvenstvu zaporedoma ostali brez kolajne, možnosti so bile tokrat zaradi okrnjene konkurence velike.

"Vse štiri smo dale vse od sebe. Ponosna sem predvsem na ostale tri punce. Zabavale smo se in to je bil razlog, da smo bile hitrejše kot zjutraj," je po tekmi povedala Janja Šegel. "Imele smo veliko motivacijo, pomembna pa je bila energija med nami, ki nas nese naprej," pa je dodala najmlajša v reprezentanci Hana Sekuti, vesela izkušenj, ki jih bo že prihodnji teden s s seboj odnesla na mladinsko evropsko prvenstvo v Litvo.

"Vse smo izpeljale tekmo najboljše kot smo lahko, bilo smo sproščene in uživale, kar se pozna. Z vsemi tremi je bilo res zelo lepo. Mislim, da grem domov lahko zelo motivirana," je po tekmi povedala Tina Čelik, edina v slovenski vrsti, ki je podirala osebne rekorde na prvenstvu.

Janja Šegel | Foto: Guliverimage Janja Šegel Foto: Guliverimage

"Obožujem štafete. Kdor me pozna, to ve. In res sem vesela še enega starta. Greš in daš vse za ekipo in to smo naredile. Super zaključek evropskega prvenstva," pa je za konec pristavila najizkušenejša v ženski vrsti Tjaša Pintar.

Program se je začel z nastopom na 1500 m prosto, ki bi moral biti v programu že v soboto, a so se prireditelji zaradi nevihte odločili za spremembo razporeda. Konkurenco je presenetil Turek Kuzey Tuncelli, ki se je edini spustil pod mejo 15 minut in poskrbel za drugo turške slavje pod Kalemegdanom.

Na 50 m prosto sta za presenečenje z dvojno zmago poskrbela Grka Kristjan Kolomejev in Stergios Marios Bilas, ki ju je v cilju ločila vsega stotinka sekunde. Poljakinja Dominika Sztandera, ki je nastopila tudi v mešani štafeti, je zaradi zmage na 50 m prsno himno na sotočju Save in Donave danes poslušala kar dvakrat.

Grški dan je z zmago na 100 m hrbtno nadaljeval Apostolos Hristo, drugi je bil njegov rojak Evangelios Makrigianis. Danka Helena Rosendfahl Bach je bila najhitrejša na 200 m delfin.

Madžar Hubert Kos je na 200 m mešano poskrbel, da mešano plavanje ostaja v madžarski domeni, blizu presenečenja pa je bil Izraelec Ron Polonski z zaostankom desetinke in pol. Slavje sosedov je z zmago na 400 m prosto dopolnila Ajna Kesely.

Zaključek dneva pa je bil popolnoma avstrijski. Felix Auböck je slavil na 400 m prosto, njegovi reprezentančni soplavalci pa v mešani štafeti.

Peter John Stevens
Sportal Peter John Stevens brez odličja v Beogradu, štafeta tik pod stopničkami
Janja Šegel
Sportal Janja Šegel v Beogradu le do šestega mesta: Razočarana sem
Ne spreglejte