Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 11. 2015,
18.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Dejan Zavec boks Miami

Sreda, 25. 11. 2015, 18.41

6 let, 7 mesecev

Zavec z Ameriko nima sreče, zaradi poškodbe konec že v tretji rundi (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Boksarski obračun Dejana Zavca in Erislandyja Lare za naslov svetovnega prvaka supervelterske kategorije po različici WBO in IBO je bil kratek, Zavec je zaradi poškodbe izgubil v tretji rundi.

Amerika za Zavca ostaja zakleta

Dejan Zavec je tudi tretji dvoboj (boril se je že z Andrejem Bertom in Keithom Thurmanom) v ZDA izgubil, drugega predčasno. Njegov tokratni nasprotnik v Hialeahu na Floridi, Kubanec Erislandy Lara, je naslov svetovnega prvaka supervelterske kategorije po različici WBA in IBO ubranil po le dobrih dveh rundah dvoboja, v 41. sekundi tretje runde je sodnik borbo prekinil, poškodovani Zavec je ni mogel nadaljevati. Lara se je veselil hitre zmage s tehničnim nokavtom (TKO).

Devetintridesetletni Ptujčan je v tretji rundi prejel udarec v vrat, zagrabil ga je krč in dvoboja ni mogel nadaljevati, je po dvoboju povedal novinarju ameriške športne televizije ESPN. Slovenski as je tako izgubil še četrtič v karieri, tretjič v ZDA. Po štiridesetih poklicnih dvobojih ima zdaj na računu 35 zmag in štiri poraze.

Lara je imel dvoboj povsem pod nadzorom Dvaintridesetletni Lara je bil v prvih dveh rundah boljši nasprotnik in je upravičil vlogo velikega favorita. Dvoboj je imel ves čas pod nadzorom, sprožil je nekaj lepih kombinacij in Zavca že v drugi rundi z levim direktom spravil v velike težave. Zavčeva obramba je sicer zdržala nalete Kubanca, a ga je v začetku tretje runde ustavila poškodba. "Porazi nikdar niso prijetna stvar, poškodbe še manj, toda takšno je življenje boksarja," je po dvoboju povedal Zavec.

Bo Mr. Sympatikus še boksal? Lara je zdaj pri 22 zmagah (13 z nokavtom), dveh porazih in dveh neodločenih izidih in suvereno prvi na lestvici supervelterske kategorje portala boxrec. Zavec ostaja svetovni prvak po različici WBF, saj ta pas danes ni bil v igri. Morda bo torej še boksal. Pred odhodom v ZDA nam je povedal le, da bo o prihodnosti razmišljal po spopadu z Laro.

Ameriški organizatorji dvoboja, PBC (Premier Boxing Champions), so zaradi nevihte in odpadlih predborb z glavnim dvobojem večera malo pohiteli, začel se je veliko prej, kot je bilo načrtovano. Pred 3. uro zjutraj po našem času, ko bi se moral šele začeti, ga je bilo že konec.

Ne spreglejte