Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 10. 2014,
17.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dejan Zavec Maribor boks

Četrtek, 16. 10. 2014, 17.29

6 let, 6 mesecev

Zavec in Hafner izenačena na tehtnici. Bosta tudi v ringu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec je uspešno prestal uradno tehtanje pred jutrišnjim dvobojem lahke srednje kategorije za naslov evropskega prvaka po različici WBO.

Zavec bo v Mariboru boksal v višji kategoriji kot do zdaj, v lahki srednji ali supervelterski. Tehtnica mu na današnjem uradnem tehtanju ni smela pokazati več kot 69,85 kilograma. "Vaga uspela, jutri okrog 22h bo šlo zares …" je prek Twitterja sporočil slovenski as, ki pravi, da je na dvoboj pripravljen. Pri obeh borcih se je tehtnica ustavila pri 69,8 kilogramih.

Čeprav se je Zavec zaradi dvoboja v višji kategoriji tokrat izognil napornemu hujšanju pred uradnim tehtanjem, to ne pomeni, da mu ni bilo treba paziti na težo. Že zjutraj je na svojem profilu na Twitterju objavil duhovito fotografijo praznega krožnika in pojasnil, da mora v sedmih urah izgubit 3,2 kilograma. Med hujšanjem (v tem času ni nič jedel in pil, dobre tri kilograme telesne teže je izgubil predvsem z izgubo tekočin) ni smel jesti in je potožil, da je lačen.

"Sem papirnati favorit, tega ni težko videti, a je v samem ringu zgodba lahko povsem drugačna. Ne dvomim v sebe, a je tudi Ferenc znan kot borben boksar, ne vrže hitro puške v koruzo. Treba bo stisniti. Kot sem že dejal, se zavedam, da sem na nek način njegova tarča, saj lahko z zmago veliko pridobi. Naredil bom naredil vse, da ne bo zmagal," je povedal Zavec.

Jutri predvidoma ob 22. uri se bo Zavec z madžarskim tekmecem Ferencem Hafnerjem v mariborski dvorani Tabor pomeril za naslov evropskega prvaka različice WBO. Zavec bo v svojem 37. poklicnem dvoboju poskušal doseči 34. zmago, na računu ima dva poraza, enkrat pa je bil njegov dvoboj razveljavljen. S pričakovano prepričljivo zmago nad Hafnerjem (23 zmag, 12 nokavtov, pet porazov) bi Zavec začel svojo vrnitev med najboljše.

Ne spreglejte