Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 8. 2019,
15.00

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Tokio triatlon olimpijske igre kvalifikacije Tokio 2020 vročina

Četrtek, 15. 8. 2019, 15.00

4 leta, 8 mesecev

Ekstremne vremenske razmere v japonski prestolnici

Zaradi vročine skrajšali del predolimpijskega triatlona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Ženska kvalifikacijska preizkušnja v triatlonu za olimpijske igre 2020 v Tokiu ni potekala po načrtih organizatorjev. Ti so namreč zaradi izredno visokih temperatur skrajšali tekaški del preizkušnje, kar ni dober obet pred igrami prihodnje leto.

Mednarodna triatlonska zveza se je v skladu s pravili odločila, da zaradi ekstremnih vremenskih razmer tekaško razdaljo skrajša z deset na pet kilometrov.

Tekma, ki jo je dobila Flora Duffy z Bermude, se je začela že ob 7.30 po lokalnem času, a je bilo že takrat ozračje segreto na 30 stopinj Celzija, voda pa je imela 30,3 stopinje Celzija.

Triatlonska zveza je sicer ob tekaški progi postavila več okrepčevalnic z vodo, prav tako pa so športnice do začetka uradne predstavitve lahko imele oblečene hladilne jopiče.

Športni direktor Mednarodne triatlonske zveze Gergely Markus je dejal, da bodo japonskim organizatorjem za prihodnje leto predlagali, da bi se preizkušnja začela še bolj zgodaj, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Organizatorji sicer predlagajo, da bi se olimpijska preizkušnja v triatlonu kot tudi konjeniške preizkušnje začele ob 6. uri zjutraj po lokalnem času.

Olimpijske igre bodo potekale med 24. julijem in 9. avgustom prihodnje leto v najbolj vročem obdobju japonskega poletja.

Britanki diskvalificirani

Britanski triatlonki Jess Learmonth in Georgia Taylor-Brown sta ciljno črto prečkali skupaj, držali sta se za roke. Fotofiniš je pokazal, da je bila Learmonthova za malenkost hitrejša, a so sodniki kasneje obe tekmovalki diskvalificirali, ker naj bi kršili pravila tekmovanja. Pritožba ni zalegla.

Preberite še:

Tokio 2020 gradbišče
Sportal Na olimpijskem prizorišču v Tokiu umrl delavec
Domen Dornik
Sportal Dornik bronast na EP v srednjem triatlonu
Ne spreglejte