SiolNET. Sportal Drugi športi
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah

Zakrajšek šesti na Madžarskem

0,01

termometer

Jošt Zakrajšek
Jošt Zakrajšek je na 5000-metrski razdalji zasedel šesto mesto. Foto: Nina Jelenc

S preizkušnjo kajakašev na 5000 metrov se je v Szegedu končal svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah. Slovenske barve na Madžarskem je zastopala peterica, a je zaradi nekoliko spremenjenega programa tekem zadnji dan veslal le Jošt Zakrajšek. Na 5000-metrski razdalji je zasedel šesto mesto.

Jošt Zakrajšek Sportal Jošt Zakrajšek 11. na 1000 metrov

"Prva dva kroga sta bila dobra, stvari so bile pod kontrolo v prvi skupini. Žal se ni zgodilo, da bi bili v prvi skupini samo trije tekmovalci. V drugem obratu se mi zdi, da me je nekdo zadel v rep čolna, kar mi je pobralo kar nekaj energije, da sem se znova priključil. Žal so takšne hitrosti, da ti vsaka napakica pobere veliko energije, ampak na koncu je vseeno šesto mesto odlično. To je lepa popotnica za drugo leto," je dejal Nejc Zakrajšek.

Zlato kolajno si je priveslal Portugalec Fernando Pimenta, drugo in tretje mesto pa sta osvojila Madžara Balint Noe in Kornel Beke.

"Upam, da bo ta nastop tudi motivacija za trening naprej," razmišlja direktor Kajakaške zveze Slovenije Andrej Jelenc. "Upam, da bo ta nastop tudi motivacija za trening naprej," razmišlja direktor Kajakaške zveze Slovenije Andrej Jelenc. Foto: Sportida

V petek in soboto so se v Szegedu predstavili še Mia Medved, Rok Šmit, Miha Fartek in Tit Faletič. "Po odpovedi nastopa Špele in Anje (Ponomarenko Janić in Osterman; op. STA), saj sta se odločili, da že v naslednjih tednih začneta priprave na novo sezono, so bila pričakovanja precej nižja. Najboljši in najizkušenejši tekmovalec je bil Jošt Zakrajšek, ki je nastopil v skladu s pričakovanji, obdržal je pozicijo, ki jo je držal tudi v prejšnjih letih. Ekipa je bila mlajša, nekateri tekmovalci so prvič tekmovali na tekmi svetovnega pokala. Nastopili so solidno, pridobili so si izkušnje, upam, da bo ta nastop tudi motivacija za trening naprej," je povedal direktor Kajakaške zveze Slovenije Andrej Jelenc.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin