Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
16. 6. 2013,
15.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Blaž Cof Simon Hočevar Solkan

Nedelja, 16. 6. 2013, 15.27

8 let

Zadnji dan prvenstva še dve medalji

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na svetovnem prvenstvu v Solkanu so bile danes na sporedu še ekipne vožnje. Zelo dobro pa so se odrezali tudi v slovenski reprezentanci.

Končano je še zadnje dejanje svetovnega prvenstva v Solkanu, potem ko so se tekmovalci pomerili še v ekipnih vožnjah. Današnji dan je pripadel Francozom, saj so zmagali kar v treh od štirih disciplin. Odlično so po Soči vozili tudi slovenski kajakaši in kanuisti, potem ko so danes osvojili še dve medalji. Na prvenstvu pa so jih skupaj osvojili kar šest.

Slovenski dvojci v postavi Blaž Cof/Simon Hočevar, Luka Žganjar/Peter Žnidaršič ter aktualna svetovna prvaka v šprintu Luka Božič/Sašo Taljat so osvojili srebrno medaljo. Potem ko so po prvi vožnji zasedali 3. mesto, so v drugo odpeljali še bolje, pridobili eno mesto in se tako veselili novega slovenskega uspeha. Zmagali so Francozi, tretji pa so bili Čehi, ki v drugi vožnji niso smeli nastopiti, saj eden izmed tekmovalcev ni imel prave štartne številke na sebi. "Druga vožnja je bila optimalna, saj smo se zelo trudili na progi. Tokrat so bili Francozi boljši, ampak tudi drugo mesto je zelo dobro," je povedal Blaž Cof, ki je na tem svetovnem prvenstvu osvojil tri medalje.

Slovenski kajakaši Nejc Žnidarčič, Tim Kolar in Vid Debeljak so v močni konkurenci zasedli 3. mesto. V drugo so se slovenski kajakaši odpeljali še bolje, vendar pa ni bilo dovolj za kakšno višje mesto. "Vesel sem današnjega uspeha, sploh, ker se lahko veseliš z ostalima tekmovalcema. Žal tiste pike na i ni bilo. To je zlata medalja, ki sem jo pričakoval, ampak če pogledam vse skupaj, se je na koncu kar dobro razpletlo," je po ekipni tekmi povedal naš najboljši kajakaš Nejc Žnidarčič.

Žal se ni izšlo slovenskim kanuistom, ki so v ekipnih vožnjah osvojili 4. mesto in za medaljo zaostali za vsega dve stotinki. Blažu Cofu, Simonu Hočevarju in Luki Žganjarju se nobena izmed dveh voženj ni najbolje posrečila. "Razočaranje je, ampak kaj hočeš, tak je šport," je bil kratek najstarejši član ekipe Simon Hočevar. Zmagala je reprezentanca Francije, drugi so bili Čehi, tretje mesto pa so si priveslali Nemci.

Med kajakašicami, kjer nismo imeli slovenskih predstavnic, so zmagale Francozinje, druge so bile Nemke, tretje pa so bile Italijanke.

Ne spreglejte