Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 8. 2017,
19.48

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Neža Klančar plavanje

Nedelja, 6. 8. 2017, 19.48

6 let, 8 mesecev

Državno prvenstvo

Zadnji dan dva naslova Klančarjevi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Neža Klančar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Plavalci so v Kranju z državnim prvenstvom sklenili poletno sezono. Zadnji dan je med Slovenci izstopala mladinka Olimpije Neža Klančar, ki si je priborila naslova na 200 m prsno in 50 m prosto, v obeh disciplinah pa bo nastopila tudi konec meseca na mladinskem svetovnem prvenstvu v ZDA.

Na 200 m prsno je imela edino resno tekmico v Tjaši Vozel iz kranjske Zvezde, z zelo dobrim plavanjem v zadnji četrtini proge pa je bila mlada Ljubljančanka boljša za dve desetinki sekunde.

Že v naslednji disciplini je morala Klančarjeva braniti še naziv državne rekorderke na 50 m prosto. Rekord je postavila julija na mladinskem evropskem prvenstvu v Izraelu, od koder se je vrnila z odličjem. V absolutni konkurenci je morala Klančarjeva priznati premoč Irki Danielle Hill, opravila pa je z vsemi ostalimi Slovenkami, tudi z izkušeno Velenjčanko Nastjo Govejšek.

"Sem še v polnem treningu in tudi prvenstvo je bil le močan trening pred SP. Zelo sem zadovoljna, saj sem tukaj dosegla dva nova osebna rekorda, zdaj pa upam, da mi bo uspelo do tekme v Indianapolisu spet dvigniti formo," je dejala slovenska mladinska reprezentantka, ki bo na MSP nastopila na 50 in 100 m prosto ter 200 m prsno. "Tam si želim popoldansko plavanje, polfinale in finale."

Nov naslov je osvojila tudi Mariborčanka Katja Fain, ki je bila najboljša na 1500 m prosto in tudi zanjo je bil Kranj le trening za Indianapolis. Na 100 m delfin je slovenski naslov osvojila Ravenčanka Maruša Mlinar.

V moški konkurenci je ob odsotnosti Martina Baua do zmage na 1500 m prosto prišel Pirančan Marcel Primožič in svojemu klubu v Kranju priboril prvo zlato. Na 100 m delfin je bil najboljši Ribničan Robert Lovšin, na 200 m prsno je slovenski naslov osvojil Ravenčan Matija Može, na 50 m prosto pa še en Ribničan Chad Andoljšek.

Ob že omenjenih Klančarjevi in Fainovi bodo na MSP v Indianapolisu nastopili še triglavanka Tina Čelik, Ravenčanka Sara Račnik in Tara Vovk iz PK Ljubljana med dekleti ter ilirijan Anže Ferše Eržen, David Mihalič iz Olimpije in Pirančan Marcel Primožič med fanti.

Ne spreglejte