SiolNET. Sportal Drugi športi
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Slovenski šport in koronavirus

"Zadnje odločitve obetajo veliko boljše razmere za slovenski šport"

0,01

termometer

Športni park Kranj |  | Foto: Vid Ponikvar
Foto: Vid Ponikvar

Treningi in tekme so od danes znova dovoljeni vrhunskim registriranim športnikom, vadba z določenimi omejitvami pa tudi rekreativnim. Rado Pišot, predsednik državnega strokovnega sveta za šport, je pozdravil odločitev vlade in obenem izrazil upanje, da bodo sprejeti ukrepi trajnejši, "saj je šport rešitev težav in ne problem".

Tenis - splošna | Foto: Reuters Foto: Reuters Brezkontaktni športi tudi v črni fazi

"Pomembno je, da smo v sodelovanju z zdravstveno stroko spremenili semafor ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa v različnih fazah tako, da omogoča dolgoročno odpiranje športa na zunanjih površinah. Tako omogoča brezkontaktne športe, tudi denimo tenis, v črni fazi. Že v rdeči pa je dovoljen šport mladih, tudi tekmovalni za registrirane kategorije od kadetov naprej," je najpomembnejši spremembi, ki sta se zgodili prejšnji petek in veljata od danes, izpostavila direktorica direktorata za šport na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) Mojca Dopupona.

Poziv k spoštovanju ukrepov

Tako Dopupona kot Pišot sta tudi pozvala športne organizacije k spoštovanju ukrepov zdravstvene stroke in Nacionalnega inštituta za javno zdravje, da bo šport ostal odprt tudi naprej. Že doslej pa sicer ni bilo veliko težav s spoštovanjem ukrepov ter je bilo ugotovljenih zelo malo kršitev v športu.

"Potem ko smo bili večkrat priča nesmislom in nepotrebnim zapletom, pa moramo biti danes tudi zadovoljni, saj zadnje odločitve vlade obetajo veliko boljše razmere za slovenski šport in končno tudi ponoven zagon športa mladih," je dejal Pišot.

Epidemija koronavirus Novice Danes v Sloveniji začenjajo veljati ukrepi rdeče faze #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin