Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 3. 2013,
10.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

plavanje Gorazd Podržavnik

Petek, 8. 3. 2013, 10.59

7 let, 12 mesecev

Z višinskih priprav v Španiji na miting na Koroško

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ravne na Koroškem bodo konec tedna gostile 40. mednarodni plavalni miting, za katerega je prijavljenih 250 plavalcev iz šestih držav, nastopila pa bo praktično tudi celotna slovenska reprezentanca.

Večina končuje tritedenske višinske priprave v Španiji, mlada reprezentanca pa se je pripravljala na Ravnah.

V Španiji je pod budnim očesom novega selektorja Mihe Potočnika vadilo 14 slovenskih plavalcev, ki bodo z izjemo lažje poškodovanega Koprčana Matjaža Markiča in mladinske svetovne prvakinje Tjaše Oder vsi nastopili tudi na Ravenskem mitingu. "Tjaša ima ravno zdaj maturantski ples in glede na dobro delu v Španiji nama je kar obema malo žal, da tukaj ne bo nastopila," je pojasnil njen trener iz ravenskega Fužinarja, Gorazd Podržavnik.

Slednji je bil navdušen nad novim pristopom skupinskih priprav: "Že dolgo hodimo na višino, a zdi se mi, da smo opravili najboljše bazične priprave doslej. V večji skupini je bila tudi motivacija večja. Kaj smo v resnici opravili, pa bodo seveda pokazale tudi tekme." Kot zanimivost velja dodati, da se je priprav v tako rekoč trenerski vlogi za teden dni udeležil ilirijan Peter Mankoč, ki je prenašal svoje znanje na druge slovenske plavalce.

Na Ravnah se bo miting oba dneva začel ob 9. uri s kvalifikacijami in ob 17. uri z zanimivejšim finalnim delom. Glede na prijave se obeta kar nekaj zanimivih dvobojev, saj bodo na 200 in 400 m prosto med sabo tekmovale članice bronaste štafete z lanskega EP v Debrecenu na 4 x 200 prosto Radovljičanka Anja Klinar, triglavanka Urša Bežan in Ravenčanka Mojca Sagmeister. V prsnem slogu bosta Tjašo Vozel izzivali mladi Neža Marčun iz Triglava in Tjaša Pintar iz Radovljice, v moški moški konkurenci se obetajo zanimivi boji med mladima sprinterjema Velenjčanom Žigo Cerkovnikom in ilirijanom Anžetom Tavčarjem, v delfinu tudi z Radovljičanom Robertom Žbogarjem.

Ne spreglejte