SiolNET. Sportal Drugi športi
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Wada: Največ dopinških primerov leta 2017 v Italiji, Rusija na petem mestu

0,05

termometer

Wada |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Svetovna protidopinška agencija (Wada) je objavila letno poročilo, v katerem so zbrani vsi podatki za leto 2017. Največ odkritih dopinških kršitev je imela v skladu s tem poročilom Italija, in sicer 171 primerov, Rusija, ki jo je Wada kaznovala z novim štiriletnim suspenzom, je na seznamu največjih kršiteljic na petem mestu, z 82 primeri.

Primeri dopinga v mednarodnem športu so se leta 2017 povečali za 13 odstotkov v primerjavi z letom prej, izhaja iz v četrtek objavljenega letnega poročila protidopinške agencije s sedežem v Montrealu.

Wada je leta 2017 poročala o 1804 kršitvah protidopinških pravil, kar je 209 primerov več kot leta 2016, ko so odkrili 1595 primerov.

Pred dvema letoma odkriti primeri se nanašajo na 93 športov ter 114 narodnosti. Italija je imela največ kršitev, in sicer 171, sledili sta ji Francija s 128 in ZDA s 103.

V poročilu, objavljenem istega dne, ko je Rusija napovedala, da bo izpodbijala prepoved sodelovanja na največjih športnih tekmovanjih zaradi prikrojevanja in manipulacije s podatki o dopinških testih, je imela Brazilija 84, Rusija pa 82 primerov.

Največ kršitev je na področju bodybuildinga, in sicer 266, sledita mu atletika z 242 primeri in kolesarstvo z 218 primeri.

Vladimir Putin Sportal Putin napovedal pritožbo, odločitev Wade pa označil za politično motivirano plavanje Sportal Rusiji klub nasprotnim priporočilom Wade in Moka dve plavalni prvenstvi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin