SiolNET. Sportal Drugi športi
0,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger
v kazanu leta 2021 in 2024 plavalna smetana

Rusiji klub nasprotnim priporočilom Wade in Moka dve plavalni prvenstvi

0,00

termometer

plavanje
Kazan bo leta 2021 gostil evropsko prvenstvo v 25-metrskih bazenih, leta 2024 pa letno prvenstvo v plavanju, skokih v vodo, sinhronem in daljinskem plavanju. Foto: Reuters

Evropska plavalna zveza (Len) je danes v Glasgowu sklenila, da bo Kazan gostil evropsko prvenstvo v 25-metrskih bazenih leta 2021, leta 2024 pa letno prvenstvo v plavanju, skokih v vodo, sinhronem in daljinskem plavanju. Len je prvenstvo dala Rusiji kljub nasprotnim priporočilom Mednarodnega olimpijskega komiteja in Svetovne protidopinške agencije.

"Veseli smo, da bo obe tekmovanji gostil Kazan, ki je v zadnjih letih postal dom vodnih športov, kjer športnikom nudijo najvišje standarde," so pri Len povzeli predsednika Paola Barellija.

"Kazan je v zadnjih letih gostil vrsto največjih plavalnih tekmovanj, tudi svetovno prvenstvo v plavanju in vodnih športih 2015, letos pa mladinsko evropsko prvenstvo, ki sta izstopali v vseh pogledih. V Kazanu imajo odlične pogoje in izkušeno organizacijsko ekip. Ne moremo si želeti več," še pravijo pri Len.

Na dan, ko so v Lozani pozvali k najhujšim sankcijam

Za ta korak so se pri Evropski plavalni zvezi odločili prav danes, ko je Mednarodni olimpijski komite v Lozani na srečanju z vodilnimi funkcionarji olimpijskih in športnih zvez pozval k najhujšim možnim sankcijam za Rusijo, ki ji očitajo manipuliranje z dopinškimi podatki.

Doping kolesarstvo Tour de France 2017 Sportal V Lozani pozvali k najostrejšim sankcijam za Rusijo

Mok je na ta način sledil priporočilom Svetovne protidopinške agencije, med priporočili pa je tudi zahteva, naj mednarodne krovne športne zveze Rusiji ne zaupajo izvedbe mednarodnih tekmovanj na najvišji ravni.

Wada bo pomembno zasedanje svojega izvršnega odbora, ki je bil sprva načrtovan 9. decembra v Parizu, izpeljala prav v Lozani. Na tem zasedanju bodo znane dokončne sankcije za Rusijo zaradi manipulacije podatkov o dopinških testih.

Wada bi jim prepovedala nastope v prihodnjih štirih letih

Posebna komisija Wade je zaradi neupoštevanja dopinških pravil že predlagala, da se ruskim športnikom tudi v naslednjih štirih letih prepove nastope na mednarodnih tekmovanjih.

Preiskovalci Wade sumijo, da je prejšnje vodstvo laboratorija v Moskvi prirejalo laboratorijske podatke in na ta način skušalo zakriti dopinške primere, ki jih je podpirala Rusija.

Rusija je zaradi sistematične uporabe dopinga kazen doletela že pred lanskimi zimskimi olimpijskimi igrami, njeni športniki in športnice so lahko v južnokorejskem Pjongčangu nastopali zgolj pod olimpijsko zastavo.

Preberite še:

doping Wada Sportal Odločitev o Rusiji iz Pariza prestavili v Lozano Infantino Sportal Predsednik Fife Infantino bo postal član Moka

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin