Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 11. 2012,
10.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

selektor odbojka

Petek, 9. 11. 2012, 10.45

7 let, 12 mesecev

Vuković ni več selektor odbojkarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) so sporočili, da se s selektorskega stolčka moške članske reprezentance poslavlja črnogorski strokovnjak Veselin Vuković. O njegovem nasledniku še nič novega.

Vuković, ki je Slovenijo vodil dve leti in pol, je v ponedeljek OZS obvestil o odstopu. Črnogorcu bi tudi sicer pogodba potekla konec decembra, ki jo OZS z njim bržkone ne bi podaljšala. Njegov odstop je torej logična odločitev, kot sam pravi, pa so njegove misli že pri novih izzivih. ''Ob tem bi izkoristil priložnost in se zahvalil za sodelovanje vodstvu OZS ter igralcem in članom strokovnega štaba. Prav vsem pa želim veliko uspeha pri delu in doseganju čim boljših rezultatov,'' je še v svojem obvestilu pomahal v slovo 57-letni Črnogorec, ki trenutno vodi turško moško ekipo Halkbank iz Ankare.

Novo vodstvo OZS je spoštovalo njegovo odločitev, novi predsednik OZS Metod Ropret pa je ob tem povedal: ''Brez dvoma je selektor Veselin Vuković s slovensko moško reprezentanco opravil odlično delo. To potrjujejo tudi rezultati, saj je z njo na različnih tekmovanjih in tekmah premagoval višje uvrščene reprezentance. Odločitev, ki jo je sprejel, bomo spoštovali, na njegovi novi poti pa mu želimo veliko uspeha.''

Zgodba z Vukovićem je zaključena, nas pa že zanima, kdo bo njegov naslednik. Na OZS pravijo, da je o tem še prezgodaj govoriti: ''Na izvolitev novega selektorja bo treba še počakati. Najprej se mora sestaviti novo vodstvo, potem pa se bo odločilo, kdo bo to. Se strinjam, da bo to treba storiti čim prej, a za zdaj vam ne morem nič povedati. Novi predsednik je namignil, kakšne so njegove želje, ali bo to res tako, ne morem reči,'' je še povedal generalni sekretar OZS Gregor Humerca. Želje novega vodstva so, da bi reprezentanco vodil slovenski strokovnjak, tudi Humerca se strinja, da je slovenski trenerski bazen dovolj velik in kakovosten. Kdo bo nasledil Vukovića in kdaj, pa lahko za zdaj le ugibamo.

Ne spreglejte