Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
11. 2. 2012,
7.54

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Benjamin Savšek Peter Kauzer

Sobota, 11. 2. 2012, 7.54

8 let, 5 mesecev

Vsi Slovenci obstali v polfinalu

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Na OP Avstralije v kajaku in kanuju na divjih vodah so bili danes na sporedu zaključni boji med kanuisti in kajakašicami. V finalno vožnjo se ni uspelo prebiti nobenemu od naših.

Potem ko je po včerajšnjih kvalifikacijah našim kazalo zelo dobro, se današnje polfinalne vožnje bržkone niso odvile po željah naših slalomistov. Od vseh petih, ki so se pojavili na štartu polfinala, se ni uspelo prebiti v finalno vožnjo. Velja omeniti, da so vsi naši tekmovalci še v pripravljalnem obdobju, ko je količina treninga zelo obsežna in so zaradi tega še daleč od tiste prave tekmovalne forme.

Najbližje finalu je bil kanuist Benjamin Savšek, ki je v polfinalu zasedel 12. mesto in za finalom zaostal za slabo desetinko. Dobro je s progo opravil tudi Anže Berčič, ki pa je bil 15. Pri obeh so bili usodni kazenski dotiki, brez teh bi se oba brez težav uvrstila v finalno vožnjo. Naš tretji predstavnik v kanuju Jure Lenarčič je bil na koncu 27. Zmage se je veselil Nemški kanuist Sideris Tasiadis, drugi je bil dvakratni olimpijski prvak Tony Estanguet, tretji pa je bil Slovak Matej Benuš. Za manjše presenečenje je poskrbel zadnja leta najboljši kanuist Michal Martikan, ki je s 14. mestom obstal v polfinalu.

Izven finala sta ostali tudi naši najboljši kajakašici. Na olimpijski progi je Urša Kragelj v polfinalu zasedla 15. mesto. Urša je bila na progi dovolj hitra, vendar je tudi ona storila preveč kazenskih dotikov in tako ostala izven dosega finala. »Tekma je bila le del treninga v tem pripravljalnem obdobju, zato sem z njo kar zadovoljna. Če bi si želela bolje tekmovati, bi se morala spočiti od napornega treninga, kar nameravam narediti za naslednjo tekmo, Oceania open. Je pa vseeno bila to lepa primerjava in je pokazala na čem bo letos še potrebno delati pred ostalimi tekmami v sezoni,« je po tekmi povedala Kragljeva. Nekaj več težav na progi je imela Ljubljančanka Eva Terčelj, ki se je morala zadovoljiti z 20. mestom. S progo je med kajakašicami najhitreje opravila izkušena avstrijska tekmovalka Violetta Oblinger Peters, tik za njo se je uvrstila mlada Avstralka Jessica Fox, tretja pa je bila Slovakinja Elena Kaliska. Svetovna prvakinja iz Bratislave Corinna Kuhnle je bila na 7.

Jutri bodo na sporedu še polfinalne in finalne vožnje kajakašev in dvojcev. Med kajakaši nas bodo zastopali Peter Kauzer, mladi Martin Albreht, ki je v kvalifikacijah prijetno presenetil s 4. mestom ter Kauzerjev klubski kolega Janoš Peterlin, ki je bil v včerajšnjih kvalifikacijah 29. Med dvojci pa se bodo na od naših na start podali Sašo Taljat in Luka Božič ter dvojec Luka Slapšak in Urban Jarc.

Ne spreglejte