Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 11. 2015,
13.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

infografika Dejan Zavec dvoboj boks Miami Florida ZDA Magdeburg Nemčija Houston Teksas

Ponedeljek, 23. 11. 2015, 13.14

6 let, 6 mesecev

Vse, kar morate vedeti o največjem dvoboju v karieri Dejana Zavca (infografika)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Boksar Dejan Zavec bo v četrtek ponoči v Miamiju boksal s svetovnim superveltrskim prvakom Erislandyjem Laro. Na enem mestu smo zbrali vse, kar morate vedeti o Zavčevem dvoboju kariere.

Dejan Zavec je za dvoboj s Kubancem Erislandyjem Laro pred dnevi uporabil prispodobo. Dejal je, da se bo z njim boril v "njegovi dnevni sobi". Na širšem območju Miamija, ta je od Kube oddaljen približno tristo kilometrov, namreč živi več kot milijon Kubancev. In mnogi od njih bodo držali pesti za 32-letnega Laro, ki je bil, podobno kot številni drugi Kubanci, nekoč tudi sam prebežnik. Kubo mu je uspelo zapustiti v drugem poskusu, pobegnil je v Nemčijo, od tam pa se je kmalu vrnil v ZDA, kjer je doslej odboksal skoraj vse svoje dvoboje.

Lara doslej dvakrat izgubil, obakrat po dvomljivi odločitvi Lara velja za tehnično zelo dobrega borca. Čeprav ni nokavter, je doslej prepričljivo dobival duele v ringu. Dva od njegovih obračunov sta se končala neodločeno, dva dvoboja je izgubil. Oba po mnenju poznavalcev nezasluženo.

Proti Američanu Paulu Williamsu (ta je bil pred leti varovanec menedžerja Dona Kinga istočasno kot Zavec) je Lara pokazal dovolj za zmago, a je moral ring zapustiti kot poraženec. Tudi v lanskem obračunu z Mehičanom Saulom "El Canelom" Alvarezom je bil Lara boljši in boksarski svet se je strinjal, da je zmago domov odnesel napačen boksar.

Ena zadnjih priložnosti za Zavca Po drugi strani ima Zavec eno zadnjih priložnosti, da svoj nabor kariernih dosežkov obogati z novim naslovom svetovnega prvaka. To mu je prvič uspelo kot boksarju veltrske kategorije v Johannesburgu decembra 2009 z zmago proti Južnoafričanu Isaacu Hlatschwayu.

Naslov je uspešno ubranil trikrat, potem pa ga je moral septembra 2011 zaradi poškodbe arkade v Biloxiju predati Američanu Andreu Bertu. Spopad z Laro bo Zavčev tretji dvoboj v superveltrski kategoriji, odkar je lani iz veltrske kategorije prestopil v klub tri kilograme težjih boksarjev.

Lara je prvak po verzijah WBA in IBO. Začasni naslov prvaka po verziji WBA je osvojil junija 2013 in ga je od takrat trikrat ubranil. Prvak po različici IBO je Lara postal junija letos, ko se je pomeril z Američanom Delvinom Rodriguezom.

Oglejte si, kaj o Erislandyju Lari in Dejanu Zavcu pripovedujejo številke, katere so njune močne točke in kako njun dvoboj napovedujejo v Miamiju.

Ne spreglejte