Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 8. 2014,
18.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

odbojka Jože Časar

Ponedeljek, 4. 8. 2014, 18.48

8 let

Vse kar bi bilo manj od polfinala, bi bilo razočaranje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska ženska mladinska reprezentanca je po zmagi na kvalifikacijskem turnirju za nastop na EP priprave na najpomembnejše letošnje tekmovanje pravzaprav začela že konec maja v Mariboru.

Za izbrankami Jožeta Časarja je po lanskem slavju na Evropskih olimpijskih igrah mladih, šestem mestu na kadetskem evropskem prvenstvu in 13. na svetovnem prvenstvu, tudi v mladinski konkurenci uspešno obdobje. Na kvalifikacijah v Novi Gorici so brez poraza osvojile prvo mesto v svoji skupini, v kateri so bile boljše tudi od Nemčije, pohvale za prikazane igre pa si zaslužijo tudi na turnirju v ZDA in Hrvaškem. Vrhunec dozdajšnjih pripravljalnih tekem je bila zmaga proti Kitajkam.

"Z delom, opravljenim do zdaj, smo lahko zadovoljni. Igralke si zaslužijo vse pohvale za svojo prizadevnost. S takšno ekipo je veselje delati in prepričan sem, da bo tako tudi v prihodnje. Pomembno je, da je po operaciji začela igrati Nika Markovič. Po operaciji je potrebovala šest tednov rehabilitacije in zdaj normalno dela z nami," je do zdaj opravljeno delo ocenil selektor mladink, ki je imel prvi teden priprav na voljo 17 igralk. Ekipi so bile pridružene tudi tri najbolj nadarjene kadetinje, organizatorka igre Mojca Deželak, ki je letnik 1999, sicer igralka Vitala, Taja Tučen, srednja blokerka z Jesenic, in Anamarija Vovk iz Mislinje. Že ves čas pa je z mladinsko ekipo tudi Pia Blažič.

Štiri prijateljske tekme z Nizozemkami

"S strokovnim vodstvom reprezentance smo se odločili, da bomo naredili podoben program dela, kot smo ga lani pred EYOF in SP, ko smo sklepni del priprav razdelili na tri akcije po pet dni z dvema dnevoma odmora, tako da delamo pet dni, nato imamo dva dni prosto. Tako bo do 14. avgusta, ko bomo odšli na Finsko. Imamo tudi dogovorjene prijateljske tekme z Nizozemkami, zmagovalkami dodatnih kvalifikacij, ki so nas prosile za skupni trening. To tudi pomeni, da imamo določen ugled. Nizozemke bodo z nami prihodnji teden, vmes pa bomo odigrali štiri prijateljske tekme v Draš centru," je še dodal Časar, ki seveda že vneto zbira podatke o nasprotnicah slovenskih mladink v Tampereju. Žreb jim je v skupini namenil Turkinje, Belgijke, Italijanke, Rusinje in domačinke Finke.

Zahteven žreb, a cilji so visoki

"Pridobili smo si že videoposnetke z igro svojih tekmic. V veliko pomoč nam je bil pri tem tudi Sebastijan Mavrič, ki je trenutno statistik v hrvaški ženski članski reprezentanci, tako da se bomo na vse ekipe lahko dobro pripravili. Če smo imeli lani srečo pri žrebu na evropskem prvenstvu, imamo letos smolo, saj smo resnično dobili najtežje mogoče nasprotnice. Zdaj imamo v skupini še Rusinje. Kako močna ekipa je v naši skupini, govori podatek, da se Poljakinjam, ki so aktualne evropske kadetske prvakinje, ni uspelo uvrstiti na mladinsko evropsko prvenstvo. To je dober pokazatelj tega, kako širok je evropske vrh v tej generaciji. S tem, ko smo se uvrstili na evropsko prvenstvo, smo upravičili zaupanje OZS, ki je bila organizator ene od kvalifikacijskih skupin. V svoji skupini na Finskem se nimamo za favorita, kajti Turčija, Rusija, Italija in Belgija imajo večji ugled na nas, vendar to ne pomeni, da niso nepremagljive. Imamo svoje interne cilje, se pravi, da se želimo uvrstiti v polfinale. Karkoli nižje bo za nas razočaranje, če pa nam bo v svoji nameri uspelo, bo to prava senzacija," je o ciljih svojih izbrank še povedal Časar.

Prvo tekmo na EP na Finskem bodo Slovenke odigrale 16. avgusta proti močnim Turkinjam.

Ne spreglejte