Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jan Tomše

Četrtek,
21. 1. 2016,
19.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Mike Tyson UFC videoigra

Četrtek, 21. 1. 2016, 19.29

7 let, 12 mesecev

V UFC prihaja železni Mike Tyson

Jan Tomše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Legendarni boksar in nekdanji svetovni prvak se podaja v najbolj priljubljen ring na svetu. A le v videoigri, čeprav je Mike Tyson tudi v resnici velik oboževalec dvobojev v mešanih borilnih veščinah.

Igro UFC 2 bo mogoče kupiti od 15. marca, oboževalci mešanih borilnih veščin pa se bodo v njej lahko vživeli v lik nekdanjega svetovnega prvaka v supertežki kategoriji.

Tysona bo v računalniški igri, ki so jo razvili pri kalifornijskem založniku Electronic Arts, mogoče upravljati v dveh kategorijah: poltežki in težki. Lik nekdanjega svetovnega boksarskega prvaka bo na voljo kupcem, ki bodo igro vplačali v prednaročilu ali pa se bodo do njega prebili skozi karierni način (career mode).

"Zanimivo bo videti, kako se bom meril z najboljšimi" "Počaščen sem, da lahko sodelujem z EA Sports (veja Electronic Arts, ki skrbi za igre športnega žanra, op. p.) in raziskujem svet mešanih borilnih veščin," je po pisanju Fox Sports Tyson sporočil javnosti.

"UFC spremljam zelo pozorno in prav zanimivo bo videti, kako se bom obnesel proti vsem tem neverjetnim športnikom."

Tyson I in Tyson II Po navedbah organizacije UFC bodo igralci lik Tysona lahko doživeli v dveh podobah.

Prva je njegova nokavterska različica s konca 80. let prejšnjega stoletja, druga pa poznejša, bolj umirjena. Kot je znano, je moral Tyson leta 1992 v zapor, potem ko ga je ameriško sodišče obsodilo zaradi posilstva takrat 18-letne misice Desiree Washington v hotelski sobi v Indianapolisu julija 1991.

V ringe se je vrnil leta 1996 in še deset let boksal. Med vidnejše dvoboje drugega dela njegove kariere spadata klasika proti Evanderju Holyfieldu in obračun s takratnim svetovnim prvakom, Britancem Lennoxom Lewisom. Tyson je športno pot sklenil leta 2005, leto pozneje pa nastopil na še nekaj ekshibicijskih dvobojih.

Po koncu kariere je doživljal vzpone in padce. Potrdili so mu bipolarno motnjo, zapadel je v alkoholizem, se ga otresel, postal vegan. V ameriški predsedniški kampanji podpira republikanskega kandidata Donalda Trumpa.

V prejšnji različici Bruce Lee Tyson sicer ni prvi "gostujoči" borilni superzvezdnik zunaj osmerokotnika, ki je našel pot do športne videoigre UFC. Prejšnjo različico so programerji popestrili z likom mojstra kung-fuja in igralca Brucea Leeja.

Ne spreglejte