Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 5. 2014,
19.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Laško

Sobota, 10. 5. 2014, 19.56

8 let

V Laškem spet vrhunski turnir za športnike invalide

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
S finalom med britansko in špansko ekipo se je končal 11. turnir Slovenia Open, odprto namiznoteniško prvenstvo Slovenije, ki velja za najmočnejši turnir te kategorije na svetu.

Ob vrsti zanimivih tekem, odigrali so kar 1496 iger, je za domače veselje poskrbel Primož Kancler, ki je v dvojicah z belgijsko navezo osvojil bron.

Laško je od torka do danes gostilo skoraj 300 tekmovalk in tekmovalcev, ki so se merili za posamične in ekipne naslove. Nastopili so tudi trije Slovenci, tako v posamični kot ekipni konkurenci. Pri posameznikih se domači igralci niso prebili v odločilne boje, ekipno pa so prišli do tretjega in četrtega mesta.

Primož Kancler je med posamezniki izgubil s Švedom Alexandrom Ohgrenom z 1:3, premagal Egipčana Mamdouha Tamana s 3:0 in klonil še proti Nemcu Janu Gürtlerju z 0:3. Barbara Meglič je izgubila z Nemko Sandro Mikolaschek z 0:3, premagala Avstrijko Helke Koller s 3:1 in klonila proti Srbkinji Nadi Matić z 0:3. Andreja Dolinar pa je doživela dva poraza 0:3, s Švedinjo Ingelo Lundbäck in Srbkinjo Zorico Popadić.

V ekipni konkurenci sta Dolinarjeva in Megličeva izgubili z Mehiko z 0:3, s Srbijo prav tako z 0:3, enak izid je bil tudi v dvoboju z združeno ekipo Nemčija/Brazilija. Slovenki pa sta za konec premagali Avstrijo s 3:0.

Kancler je v ekipnem delu sodeloval z belgijsko ekipo, izgubil z Nemčijo z 0:3, premagal Egipt s 3:1, v polfinalu pa izgubil z mešano ekipo Španije in Romunije z 0:3. To je bilo na koncu dovolj za bronasto medaljo.

"Ta turnir ceni cel svet, dogodek v Laškem pa ostaja vzorčen primer, kako organizirati tekmovanja. To je priznanje in obveza za nadaljnje delo," je po koncu turnirja v Laškem dejal predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijskega komiteja Damijan Lazar.

Ne spreglejte