Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 9. 2022,
18.35

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

kanu kajak

Petek, 2. 9. 2022, 18.35

1 leto, 7 mesecev

La Seu d'Urgell, kajak in kanu, kvalifikacije

V kvalifikacijah od kajakašev obtičal le Ulan Valant, med kanuisti najhitrejša Božič in Savšek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Luka Božič | Luka Božič je bil v kvalifikacijah najhitrejši. | Foto Kajakaška zveza Slovenije

Luka Božič je bil v kvalifikacijah najhitrejši.

Foto: Kajakaška zveza Slovenije

V današnjih kvalifikacijah letošnje finalne tekme za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v španskem La Seu d'Urgellu so se vse tri slovenske kajakašice Eva Terčelj, Eva Alina Hočevar in Ajda Novak ter kajakaša Peter Kauzer in Martin Srabotnik prebili v sobotni polfinale. V kvalifikacijah je obtičal le Ulan Valant. Uspešni so bili tudi slovenski kanuisti. Luka Božič in Benjamin Savšek, vodilna kanuista v svetovnem pokalu v slalomu na divjih vodah, sta bila namreč najhitrejša tudi v kvalifikacijah zadnje tekme pokala. Božič je bil spet hitrejši od olimpijskega prvaka, premagal ga je 44 stotink sekunde, še sedem stotink je na tretjem mestu zaostal Italijan Raffaello Ivaldi.

V sobotni polfinale so se uvrstile vse kajakašice. Eva Terčelj je bila v prvi vožnji 12., v drugi pa sta si napredovanje izborili še Eva Alina Hočevar s petim in Ajda Novak z devetim časom.

Med kajakaši je bil Kauzer 24. in se je v polfinale uvrstil po prvi vožnji. V drugi vožnji je najhitrejši čas postavil Srabotnik in bo nastopil v sobotnem polfinalu, kar pa ni uspelo Valantu. V kvalifikacijah prve vožnje je zasedel 52., v drugi pa 22. mesto.

Božič in Savšek najhitrejša

V popoldanskih urah so sledili še nastopiti kanuistk in kanuistov. Luka Božič in Benjamin Savšek, vodilna kanuista v svetovnem pokalu v slalomu na divjih vodah, sta bila najhitrejša tudi v kvalifikacijah zadnje tekme pokala v Seu d'Urgellu. Božič je bil spet hitrejši od olimpijskega prvaka, premagal ga je 44 stotink sekunde, še sedem stotink je na tretjem mestu zaostal Italijan Raffaello Ivaldi.

Anžetu Berčiču, tretjemu slovenskemu tekmovalcu, članu zlate ekipe s svetovnega prvenstva v Augsburgu, se v prvi vožnji ni uspelo uvrstiti med najboljših dvajset, zasedel je 27. mesto, a si je polfinale zagotovil s tretjim časom drugega nastopa.

Manj uspešne so bile slovenske kanuistke. V polfinale se je z desetim časom uvrstila le Lea Novak. Eva Alina Hočevar in Alja Kozorog sta v prvi vožnji zabeležili 29. oziroma 35. čas, neuspešni pa sta bili tudi v drugo. Kozorogova se je uvrstila na 13. mesto, Hočevarjevi pa se je vožnja povsem ponesrečila in je prehitela le eno tekmovalko.

Kajak
Sportal Za zaključek EP še bron kanuistov
Sportal Kupsch v Banjaluki do nove kolajne
Ne spreglejte