Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 7. 2013,
6.34

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Simona Fabjan Danijel Pokeršnik Jure Peter Bedrač Monika Potokar Jernej Potočnik Tomislav Šmuc

Petek, 26. 7. 2013, 6.34

4 leta, 11 mesecev

V Kranju bo vroče, a ne samo zaradi visokih temperatur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V četrtek se je s kvalifikacijskimi dvoboji začelo letošnje DP v odbojki na mivki. Pri moških za glavne favorite turnirja veljajo Danijel Pokeršnik in Jure Peter Bedrač ter Anže Bahč in Tadej Boženk.

Pri dekletih bosta naslov prvakinj branili Andreja Vodeb in Simona Fabjan, prvi nosilki turnirja pa bosta tokrat Tamara Borko in Sara Sakovič.

Na državnem prvenstvu v Kranju v moški konkurenci nastopa 14, pri dekletih pa 16 dvojic, na glavnem turnirju pa se bo med seboj pomerilo dvanajst parov. Po šest ekip se je na glavni del turnirja uvrstilo po točkah, ki so jih igralci zbrali na predhodnih turnirjih, organizatorji pa so po dvema ekipama v vsaki konkurenci razdelili še dve posebni povabili.

Do kje lahko posežeta prekaljena Tom in Jerry?

Pri moških bosta prva nosilca turnirja lanski državni prvak Danijel Pokeršnik in Jure Peter Bedrač, s katerim v letošnji sezoni igra v paru. Drugo postavljena v Kranju sta slovenska podprvaka Anže Bahč in Tadej Boženk, v vlogi tretjih favoritov pa bosta tokrat Uroš Krže in David Čuk. V širši krog parov, ki se bodo potegovali za kolajne, velja uvrstiti še Lea Mohoriča in Klemna Ponikvarja, ki se vračata po premoru zaradi poškodbe Ponikvarja, ter vse uspešnejša Gašperja in Jerneja Vrhunca. Ne smemo pozabiti še na povratnika na peščena igrišča, nekdanjega državnega prvaka Jerneja Potočnika in nekdaj odličnega slovenskega odbojkarja Tomislava Šmuca.

Vodebova in Fabjanova prvi favoritinji, v konkurenci tudi lepa Monika

Pri dekletih bomo prvič letos na domačih tleh lahko spremljali igre lanskih državnih prvakinj Andreje Vodeb in Simone Fabjan, ki bosta zaradi manjšega števila točk na slovenski lestvici tokrat igrali kot šesti nosilki. Pot do novega naslova prvakinj jima bodo skušale preprečiti prvi nosilki Tamara Borko in Sara Sakovič ter tri dvojice vse prodornejšega primorskega kluba VC Portorož, med favoritinje pa lahko štejemo še Ano Skarlovnik in Moniko Potokar ter Marino Crnjac, ki bo tokrat zaigrala v paru z Ano Kališnik.

V petek bodo v Kranju in Preddvoru na sporedu obračuni v skupinskem delu tekmovanja ter četrtfinalni dvoboji, v soboto dopoldne pa bodo odbojkarji in odbojkarice odigrali še polfinala. Ženski finale se bo začel ob 21. uri, moški finale pa bo na sporedu ob 22.15.

Ne spreglejte