Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 4. 2014,
10.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Niko Testen Eva Terčelj Simon Brus

Sreda, 23. 4. 2014, 10.05

8 let

Uspešen začetek slovenskih kajakašev in kanuistov na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
S kvalifikacijami kajakašev, kajakašic in dvojcev v konkurencah mlajših članov in mladincev se je začelo težko pričakovano SP za mladince in mlajše člane v avstralskem Penrithu.

Slovenski kajakaši in kanuisti so prvi dan dobro opravili svojo nalogo, saj se je vseh sedem čolnov uvrstilo v polfinale. Na olimpijski progi v Penrithu se je uvodni dan tekmovanja najbolj izkazal Niko Testen, ki je zmagal v mladinski konkurenci kajakašev. To mu je uspelo z odlično drugo vožnjo, kjer se je povzpel čisto na vrh razvrstitve, najbližjega tekmeca Maria Leitnerja iz Avstrije pa je prehitel za več kot sekundo. Tretjeuvrščeni Tomaš Roušek iz Češke je zaostal že za več kot dve sekundi. Zanesljivo napredovanje v polfinale sta si priveslala tudi preostala slovenska predstavnika v tej konkurenci. Vid Kuder Marušič je po prvi vožnji zasedal tretje mesto, a so ga v drugi prehiteli štirje tekmovalci, tako da je bil na koncu sedmi, Vid Karner pa je bil tokrat 15. Nika Testena je nato čakal še nastop v dvojcu, kjer sta skupaj z Jakobom Jeklinom znova nastopila dobro. Po prvi vožnji sta bila druga, v drugo pa sta sicer zdrsnila na peto mesto, a kljub temu napovedala boj za najvišja mesta.

Upešni tudi mlajši člani

V konkurenci kajakašic do 23 let sta si napredovanje v polfinale zagotovili obe slovenski predstavnici. Eva Terčelj je zasedla 13. mesto, Ajda Novak pa je bila 16. Po pričakovanjih je bila najboljša domačinka in dobitnica olimpijske kolajne iz Londona Avstralka Jessica Fox, a se ji je zelo približala Čehinja Karolina Galuškova, ki je zaostala le za 13 stotink sekunde. Stefanie Horn, Nemka, ki sedaj nastopa za Italijo, je bila tretja. Izmed slovenskih predstavnikov je prvi dan kvalifikacij nastopil še Celjan Simon Brus, ki je bil v konkurenci mlajših članov 21. Usodni so bili trije dotiki, ki so mu prinesli šest kazenskih sekund, tako da veliko možnosti za višjo uvrstitev tokrat ni bilo. Najboljši je bil Čeh Jiri Prskavec, lanskoletni evropski prvak in svetovni podprvak med člani, drugi je bil Američan Michal Smolen, tretji pa Italijan Zeno Ivaldi. Ob enih zjutraj po slovenskem času kvalifikacijski nastopi čakajo še kanuiste in kanuistke tako med mlajšimi člani kot mladinci. Nastopili bodo trije slovenski kanuisti – Luka Božič in Blaž Cof med mlajšimi člani, Jakob Jeklin, lanskoletni dobitnik brona s svetovnega prvenstva v Liptovskem Mikulašu, pa med mladinci.

Ne spreglejte