Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 9. 2013,
21.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Luka Slabe Turčija

Sobota, 7. 9. 2013, 21.55

8 let

Turški test št. 1 opravljen z odliko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski odbojkarji so na pripravljalni tekmi za bližnje evropsko prvenstvo v Carigradu, čeprav sta doma ostala Matevž Kamnik in Jan Pokeršnik, tudi proti Turkom vknjižili zmago s 3:1.

Ker je Matevž Kamnik zaradi težav s hrbtom ostal doma, je selektor Luka Slabe ob Alenu Pajenku prvega od dveh obračunov s turško izbrano vrsto v bloku tekmo začel z Matejem Vidičem. Poleg njiju so tekmo začeli še Gregor Ropret, Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Mitja Gasparini in na mestu prostega igralca Jani Kovačič. Uvod v prvi niz je bil za slovenske odbojkarje uspešen, kajti z asom Gasparinija so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk, v tem delu igre pa je bil v napadu odličen Pajenk. S tremi točkami naskoka so slovenski odbojkarji odšli tudi na drugi tehnični odmor, vendar so se jim pred tem Turki dvakrat približali le na točko zaostanka (10:9 in 12:11). Toda po vrnitvi na igrišče so Slabetovi izbranci pobegnili za štiri točke in prednost držali do konca niza.

V drugem nizu so vajeti igre v svoje roke prevzeli turški odbojkarji, ki so ob drugem tehničnem odmoru vodili že s štirimi točkami prednosti. Slovenski napad ni bil več tako učinkovit, manj je bilo blokov, težave pa so se pojavile tudi pri sprejemu. Toda z asom Gasparinija je slovenska reprezentanca pred končnico niza izid izenačila (21:21), za popoln preobrat pa ji je zmanjkalo nekoliko zbranosti.

Tudi tretji niz so Slovenci začeli nezbrano, kajti Turki so preko Emreja Baturja povedli s 5:1, toda po točki Gasparinija je na servis prišel kapetan Urnaut, ki je zapored izvajal kar pet začetnih udarcev. Slovenija si je do drugega tehničnega odmora priigrala štiri točke prednosti. Ko je po še enem asu Urnauta in uspešnem napadu Gasparinija povedla z 19:12, je bilo jasno, da bo tretji niz dobila.

V četrtem nizu si je prvo občutnejše vodstvo priigrala slovenska reprezentanca tik pred odhodom na drugi tehnični odmor, ko so po izenačenju na 13. točki slovenski odbojkarji preko Urnauta, Vidiča in Gasparinija dosegli tri zaporedne točke. Turki so se v nadaljevanju Slovencem dvakrat približali na dve točki zaostanka (17:19, 18:20), toda Pajenk in Gasparini sta poskrbela, da ni prišlo do napete končnice.

V nedeljo se bosta reprezentanci ob 16. uri pomerili še enkrat.

Ne spreglejte