Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 7. 2023,
21.17

Osveženo pred

9 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Ma Long Namizni tenis Darko Jorgić Darko Jorgić

Nedelja, 2. 7. 2023, 21.17

9 mesecev, 4 tedne

turnir serije WTT Star Contender, ljubljana

V Tivoliju največje zvezde namiznega tenisa, Jorgić upa na ugoden žreb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Ma Long, namizni tenis | Ljubljana bo prihodnji teden gostila močan namiznoteniški turnir s številnimi zvezdniki tega športa, tudi Ma Longom. | Foto Guliverimage

Ljubljana bo prihodnji teden gostila močan namiznoteniški turnir s številnimi zvezdniki tega športa, tudi Ma Longom.

Foto: Guliverimage

Ljubljana bo od ponedeljka gostila turnir serije WTT Star Contender v namiznem tenisu. V slovensko prestolnico bodo prišli številni zvezdniki tega športa, domača javnost pa največ pričakuje od Darka Jorgića. Hrastničan upa na boljši razplet kot na nedavno končanih evropskih igrah v Krakovu, je dejal za krovno domačo zvezo.

Patrik Divković
Sportal Srebro za Divkovića, Jorgić ostal brez odličja

Turnir z nagradnim skladom nekaj manj kot 230.000 evrov se bo v ponedeljek in torek v Tivoliju začel s kvalifikacijami. V moški konkurenci bodo v prvem krogu igrali Brin Vovk Petrovski, Miha Podobnik in Aljaž Godec. Tekmec prvega bo Singapurec Pang Yew En Koen, Podobnik bo igral s Hrvatom Filipom Zeljkom, Godec pa s Čehom Lubomirjem Jančarikom.

V ženski konkurenci bodo pot do glavnega turnirja iskale Enya Moltara, Lara Opeka in Tjaša Novak. Vse tri bodo v prvem krogu igrale danes. Moltara bo izzvala Romunko Irino Ciobanu, Opeko čaka Karen Hoi Man Lee iz Hongkonga, medtem ko bo Novak igrala proti Italijanki Giorgii Piccolin.

V dvojicah se bosta v ponedeljek predstavili Moltara in Opeka. Njuni tekmici bosta v prvem krogu kvalifikacij Srbkinji Izabela Lupulesku in Andrea Todorović.

Skoraj 300 igralcev iz 45 držav

Skupaj bo sicer v Ljubljani nastopilo skoraj 300 igralcev iz 45 držav, je sporočila Namiznoteniška zveza Slovenije (NTZS).

Do petka bodo igralci igrali tako v mali tivolski dvorani kot v veliki, hokejski, od petka naprej pa bodo vse tekme v mali dvorani z glavno mizo.

Jorgić upa na ugoden žreb: To priča o moči turnirja

Največji domači up je Jorgić, ki se je močno razveselil, da se bo v Tivoliju igralo na mizah istega proizvajalca kot nazadnje na EI na Poljskem. Tam sicer Hrastničan s svojimi predstavami ni bil zadovoljen. "Da, to mi ogromno pomeni, saj bodo tudi žogice enake. Upam, da bom tu pred domačimi gledalci uspešnejši, saj mi v Krakovu res ni uspevalo skorajda nič," je priznal 14. na lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze ITTF.

"Upam na ugoden žreb, čeprav sem tu osmi nosilec. Tudi to priča o moči turnirja, s katerim se morda lahko primerja le eden od zadnjih turnirjev pred desetletjem v Rdeči dvorani v Velenju." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Upam na ugoden žreb, čeprav sem tu osmi nosilec. Tudi to priča o moči turnirja, s katerim se morda lahko primerja le eden od zadnjih turnirjev pred desetletjem v Rdeči dvorani v Velenju." Foto: Grega Valančič/Sportida

"Po svoje je najbolje, da se ta turnir tako hitro začne, da pretirano ne razmišljaš o tistem, kar je za tabo. Sploh če to ni bilo najbolje opravljeno. Upam na ugoden žreb, čeprav sem tu osmi nosilec. Tudi to priča o moči turnirja, s katerim se morda lahko primerja le eden od zadnjih turnirjev pred desetletjem v Rdeči dvorani v Velenju," je dejal Jorgić.

S svojimi igrami v zadnjem obdobju ni bil pretirano razočaran, priznal pa je, da ni bil dovolj odločen v izenačenih dvobojih. "Če me pri žrebu že za uvod čaka Kitajec, si želim, da je to Ma Long, saj z njim še nikdar nisem igral," je še glede žreba dodal najboljši slovenski tekmovalec.

V Ljubljani bodo nastopili prvi trije s svetovne lestvice, Kitajci Fan Zhendong, Wang Chuqin in Ma Long.

Namizni tenis
Sportal Kajuh Slovan do drugega zaporednega naslova v namiznoteniškem DP
namizni tenis, splošna
Sportal Mariborčani 11. državni prvaki
Ne spreglejte